Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Príbeh třineckého žolíka Irgla presiahol šport

Český hokejový útočník Zbyněk Irgl sa po päťmesačnej nútenej pauze pre odstraňovanie rakovinového nádoru vrátil na ľad vo veľkom štýle.

07.04.2015 11:29
Zbyněk Irgl Foto: ,
Zbyněk Irgl.
debata

Útočník Třinca najskôr rozhodol v sobotu v piatom semifinále nájazdy a v pondelok strelil na ľade Sparty Praha tri minúty pred koncom postupový gól do finále na 3:2. „Oceliari“ vyhrali sériu so Spartou 4:2 na zápasy.

„Bol to pre nás žolík, ktorý sa vytiahol v pravý čas. Obidve stretnutia rozhodol a veľmi nám pomohol,“ priznal podľa webu českého denníka Sport tréner Třinca Jiří Kalous. Slová uznania si skúsený útočník mohol vypočuť aj od kouča súpera Josefa Jandača: „Poznám ho osobne, je to výborný hráč i chlap. Jemu osobne to želám, neprajem to Třincu, ale je to životný príbeh. Možno, že to bol ten kľúčový hráč, v pravý čas vytiahol svoje hokejové umenie.“

Irgl sa vrátil v skvelej kondícii i forme. S novinármi až do konca play-off nebude hovoriť. „Je neskutočné, ako nám pomohol. Bola to posledná kocka do našej mozaiky. Dva mesiace na sebe drel a stále dúfal, že sa vráti,“ priznal pre web Sportu kapitán Třinca Rostislav Klesla. Třinec začne boj o titul v sobotu, jeho súperom vo finále bude Litvínov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zbyněk Irgl