Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Nemeček ohlásil kandidatúru na prezidenta SZĽH. Kto sa mu postaví?

Súčasný prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja Igor Nemeček na júnovom kongrese SZĽH bude opäť kandidovať na tento post.

02.04.2015 20:58
Igor Nemeček Foto:
Igor Nemeček.
debata (2)

Potvrdil to v rozhovore pre RTVS v prestávke medzi prvou a druhou tretinou druhého finálového zápasu Slovnaft play-off Tipsport extraligy medzi Košicami a Banskou Bystricou.

„Budem sa opäť uchádzať o funkciu prezidenta, lebo máme na zväze rozrobených niekoľko projektov na najbližšie roky, pri ktorých by som chcel ešte byť ako prezident. Jedným z ich je príprava zákona o športe,“ povedal Nemeček pre RTVS. Na otázku, či vie o nejakých svojich protikandidátoch odpovedal: "Niečo tuším, ale oficiálne sa ešte nikto neprihlásil.

Kongres SZĽH, na ktorom sa rozhodne o smerovaní slovenského hokeja na najbližšie štyri roky, sa uskutoční 25. júna 2015. Platnosť mandátu súčasného prezidenta SZĽH vyprší 30. júna 2015.

Nemeček rovnako informoval o vrcholiacom procese kandidatúry na usporiadanie MS 2019 v hokeji. „Práve finišujeme s kandidačným filmom, ktorý trvá 20 minút a budeme ho prezentovať na kongrese IIHF počas nadchádzajúceho svetového šampionátu v Prahe,“ uviedol Nemeček.

Ako je dlhodobo známe, Slovensko je jediným uchádzačom o MS 2019 v hokeji, keďže Švajčiarsko napokon vycúvalo z kandidačného boja s odôvodnením, že bude chcieť zorganizovať svetový šampionát o rok neskôr.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #Igor Nemeček #SZĽH