Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brno by nebolo proti slovenským tímom v českej extralige

Šéf českej hokejovej extraligy Josef Řezníček či vedúci športového úseku klubu Kometa Brno Jaroslav Medlík by si vedeli predstaviť slovenské kluby v miestnej Tipsport extralige.

14.02.2015 09:45
Ilustračná snímka, hokej Foto: ,
Ilustračná snímka.
debata

Extraligový riaditeľ navyše priznal, že so zástupcami Slovana Bratislava sa rozprával o prípadnom záujme klubu o vstup do českej súťaže. „Mali sme s vedením Slovana Bratislava neformálne sedenie, kde sme sa bavili o prípadnom záujme klubu prísť do českej ligy. Bolo to priateľské stretnutie. Stále sa však hrá KHL a nevedeli sme naisto, ako to so Slovanom dopadne. Posledné slovo však majú kluby. Ak im to predostrieme, oni sa vyjadria. Súhlasiť by musela nadpolovičná väčšina. Môžem povedať, že určitý záujem na zatraktívnení lige je, ale nemôžem hovoriť za jednotlivé kluby. Keby sme sa na všetkom dohodli a obe strany by nemali výhrady, administratívne by sa všetko stihlo,“ povedal pre sobotňajšie vydanie denníka Šport Řezníček a doplnil, že so zástupcami Košíc v poslednom čase nehovoril, naposledy pred rokom.

Jaroslav Medlík z Komety Brno sa vyjadril veľmi jasne a stručne: „Brno by nebolo proti! Samozrejme, bolo by potrebné, aby sa stretli zástupcovia oboch zväzov, určilo sa vyžrebovanie, prípadne zaradenie tímov do skupín. My by sme však boli za.“ V podobnom duchu, no nie až tak optimistickom, sa niesli slová športového manažéra Sparty Praha Patrika Martinca. „Viem si to predstaviť. Zápas Sparty so Slovanom by bol istotne veľmi atraktívny duel, ktorý by bol lákadlom pre divákov. Problém by som nevidel ani s Košicami, ktoré sú geograficky trochu ďalej ako Bratislava, ale z hľadiska atraktivity by to bol podobne zaujímavý súper. Športovo to znie vynikajúco, ale neviem si to momentálne predstaviť technicky. Ako by vyzeralo rozdelenie mužstiev, baráž, hrací systém …,“ cituje denník Šport Martinca.

Naposledy sa o vstupe slovenských tímov do českej extraligy vážne uvažovalo v jeseni 2011. Vtedy sa proti prijatiu Slovana a Košíc do súťaže vyjadrilo trinásť klubov, jeden sa zdržal hlasovania. Podľa generálneho manažéra Plzne Martina Straku by vstup spomenutých klubov zo Slovenska určite zatraktívnil súťaž. „Musia sa však vziať do úvahy finančné náklady s tým spojené. Napríklad cestovanie, ubytovanie a podobne,“ povedal Straka. Pre generálneho manažéra Karlových Varov Miroslava Vaněka je prípadný vstup slovenských klubov do českej ligy novinkou. „Nemám o tom zatiaľ žiadne informácie. Aj preto sa tým budeme zaoberať až v momente, keď bude žiadosť na stole a začnú sa prípadné rokovania,“ poznamenal funkcionár najzápadnejšieho účastníka najvyššej českej súťaže.

Dohady o možnom vstupe Slovana do českej extraligy odštartoval pravdepodobný koniec bratislavského mužstva v KHL. Podľa manažéra „belasých“ Maroša Krajčiho je v hre aj iná nadnárodná súťaž EBEL.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #česká extraliga