Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Cehlárik: Od radosti som sa hodil o mantinel

Ani nie mesiac po zisku bronzu na juniorských majstrovstvách sveta v Kanade si pripísali ďalší veľký úspech. Peter Cehlárik a Christian Jaroš vyhrali v utorok v drese Luley prvý ročník hokejovej Ligy majstrov.

04.02.2015 16:44
Peter Cehlárik Foto: ,
Peter Cehlárik.
debata

Oslavy po finálovom víťazstve 4:2 nad Frölundou si však nevychutnávali príliš dlho, lebo už v stredu nabrali obaja smer Slovensko, aby sa v Banskej Bystrici – zhodne po prvý raz v kariére – pripojili k seniorskej reprezentácii. „Rozdelili sme sa. Christian letel do Budapešti, ja so Švajčiarom Deanom Kukanom cez Štokholm do Viedne,“ priblížil počas medzipristátia v hlavnom meste Švédska devätnásťročný Cehlárik.

Čo prežívate po triumfe v Lige majstrov?
Úžasné pocity. Je to krásny tímový úspech a ďalšia medaila pre nás dvoch s Christianom, hoci ešte začína len február. Vo finále sme nezachytili začiatok a rýchlo prehrávali nula dva. V tretej tretine urobil tréner zmeny v zostave, pokúsili sme sa o obrat a vyšlo to. Dlho nám nefungovali presilové hry, no potom sme využili až tri.

Vyrovnávali ste na 2:2. Jeden z najdôležitejších gólov?
Z tej presilovky sme strelili druhý aj tretí gól. Boli to dôležité momenty. Veľmi si gól cením. Nezvyknem sa hádzať o mantinel, ale teraz som mal takú veľkú radosť, že som musel.

Akú dôležitosť prikladali vo vašom klube Lige majstrov?
Veľmi veľkú. Liga majstrov sa u nás berie rovnako vážne ako domáca súťaž. Cieľ bol postúpiť čo najďalej. Klub vyhral pred troma rokmi European Trophy a všetci veľmi túžili zopakovať to. Je to pre nás veľká prestíž.

Viackrát ste v zápasoch Ligy majstrov predviedli veľký obrat. Čím to je?
Ukázali sme veľkú vnútornú silu, to že náš tím dokáže otáčať aj zle sa vyvíjajúce zápasy. Najmä v osemfinále so Salzburgom, keď sme na súpera mali po prvom zápase dvojgólové manko a v odvete prehrávali už nula tri. Potom sme v druhej polovici zápasu strelili sedem gólov a postúpili. Dodalo nám to veľké sebavedomie do ďalších zápasov. Aj vďaka tomu sme v semifinále prešli cez Skellefteu, ktorá je u nás v lige prvá.

Ako ste oslávili celkový triumf?
Mali sme spoločnú tímovú večeru v peknej reštaurácii v meste. Chalani ostali až do rána, ja som skončil oveľa skôr, aby som sa stihol pobaliť.

Po šampionáte ste hovorili, že vaša pozícia v Luley bude náročnejšia, lebo klub získal posily do útoku. Ako ste spokojný s časom, ktorý trávite na ľade?
Prvých päť zápasov bolo výborných. Dostal som príležitosť v prvej päťke po boku dvoch Kanaďanov. Darilo sa mi. Spravil som štyri body v piatich zápasoch. Potom prišiel menší útlm, nehrali sme tak dobre a išiel som do nižšieho útoku. Dúfam, že teraz sa opäť dostanem na správnu vlnu.

S čím prichádzate na prvý seniorský reprezentačný zraz?
Je úžasné, že som dostal túto príležitosť. Chcem sa ukázať v čo najlepšom svetle. Som veľmi zvedavý, ako to bude vyzerať, v akom tempe sa bude hrať. Verím, že trénerov zaujmem.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Cehlárik