Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Česi už predali takmer polovicu lístkov na hokejové MS

Hokejové majstrovstvá sveta v Prahe a Ostrave síce odštartujú až za 100 dní, ale organizátori sú už pripravení natoľko, že by mohlo začať prakticky okamžite.

21.01.2015 15:14
Česko, Slovensko Foto: ,
Ilustračné foto
debata

Najdôležitejšou úlohou, ktorá je ešte pred nimi, je naplnenie diváckej kapacity na menej atraktívne zápasy. Aktuálne je na celý šampionát predaných viac ako 43 percent vstupeniek, čo zatiaľ mierne prevyšuje odhady organizátorov.

„Po stránke organizácie nemáme absolútne žiadny problém. Na dotiahnutie zostávajú už len technické veci, na ktoré je čas. Nič zásadné. Sme skrátka pripravení a MS by sa z tohto pohľadu mohli pokojne začať,“ povedal generálny sekretár Českého zväzu ľadového hokeja Martin Urban.

Najväčšou výzvou a úlohou je teraz naplniť pokiaľ možno čo najviac zostávajúcu divácku kapacitu. „Predajná kapacita pre celé majstrovstvá sveta je 723 678 vstupeniek. K utorku ich bolo predaných 311 718 a týchto 43 percent už je skutočne natvrdo predaných a zaplatených,“ priblížil Urban.

Tieto čísla zatiaľ spĺňajú predstavy organizátorov aj v súvislosti so stanovenými cenami, ktorými sa intenzívne zaoberali. „Cenami sme sa zaoberali asi pred dvomi rokmi a preberali sme všetky možné alternatívy. Tých 64 zápasov je veľká porcia pre akúkoľvek krajinu. Čakali sme, že české zápasy budú ihneď vypredané, a to sa potvrdilo,“ pripomenul Urban obrovský záujem o vystúpenie českého tímu.

„Otázkou je, ako sa nám podarí predať ten zvyšok. Ak áno, bolo by to vynikajúce. Keby to bolo vypredané už dnes, tak by sme si povedali, že sme mohli stanoviť tú cenu o niečo vyššie. Ak by bol záujem výrazne menší, tak zase naopak. Ja osobne si myslím, že sme na dobrej ceste, a podľa môjho názoru je to zatiaľ ľahko nad plán,“ doplnil Urban.

Zo zvyšných 57 percent pôjdu ďalšie vstupenky do voľného predaja, veľa ich je tiež v rezerváciách, či už zo strany fanúšikov alebo pre partnerov zväzu a jednotlivé tímy. „Keď tím postúpi do play off, tak je potrebné rezervovať okolo 150 lístkov,“ vysvetlil Urban. „Z týchto rezervácií, ktoré budú využité až v priebehu majstrovstiev sveta, pôjdu niektoré aj do predaja,“ povedal Urban.

debata chyba
Viac na túto tému: #MS v hokeji 2016