Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Dravecký: K dvom titulom z Košíc chcem pridať ďalší v Třinci

Prekypuje energiou a rýchlym korčuľovaním. Vladimír Dravecký sa výraznou mierou podieľa na výborných výsledkoch hokejového Třinca, ktorý vedie tabuľku českej extraligy s dvanásťbodovým náskokom.

14.01.2015 10:30
Vladimír Dravecký Foto: ,
Vladimír Dravecký z Třinca (vpravo) v zápase hokejovej Ligy majstrov.
debata

„Ciele v klube sú vždy najvyššie. Nemôžeme sa čudovať. Je tu kvalitný káder, výborné podmienky a preto budeme chcieť ísť, čo najvyššie,“ tvrdí 29-ročný košický rodák.

Za štyri dni ste odohrali tri zápasy. Ako ste využili deň voľna po náročnom zápasovom programe?
Strávil som ho so synom Vladkom. Po škole som ho vzal na tréning do Třinca, kde hráva v kategórii sedemročných. Hokej ho baví a zatiaľ ide v mojich šľapajach (smiech).

S Třincom ťaháte 11-zápasovú víťaznú sériu. V čom spočíva táto výborná fazóna?
Celú sezónu hráme kvalitný hokej. Máme výborný systém, dodržiavame ho a prináša to svoje ovocie. Snažíme sa hrať atraktívny útočný hokej, ktorý je podoprený pozornou defenzívou a kvalitnými brankármi.

Aké je hokejové prostredie v Třinci?
Jedno z najlepších, aké som v kariére zažil. Podmienky na hokej sú fantastické. Domáce zápasy hráme v novej hale, ktorá je väčšinou vypredaná (kapacita 5200 divákov). Fanúšikovia vedia vytvoriť skvelú atmosféru. Ľudia nás spoznávajú na ulici, keďže je to v meste šport číslo jeden.

K štyrom gólom ste zatiaľ pridali trinásť asistencií. Ako ste spokojný so svojím nástrelom?
Gólovo by to mohlo byť lepšie, zahodil som veľa šancí. Zo začiatku som netrávil toľko času na ľade, ale postupne sa minutáž zvyšovala. Teraz hrám aj presilové hry a som spokojný.

Třinec vás bral najprv na skúšku. Nemali ste s tým problémy?
Vedel som, že ide o špičkové české mužstvo a keď sa naskytla táto možnosť, neváhal som. Povedal som si, že za vyskúšanie nič nedám. O klube som počul samé pozitíva. Som šťastný, že som uspel a môžem tu pôsobiť.

Z tridsiatich siedmich zápasov sezóny ste vynechali len jeden. Prečo?
Mal som natiahnuté postranné väzy v kolene.

Nastupujete v druhej formácii s Martinom Adamským a Jiřím Polanským, ktorí sú najproduktívnejší hráči mužstva. Nebodaj pre nich robíte špinavú robotu?
Áno, presne tak (smiech). Na ľade si rozumieme a najdôležitejšie je, že tímu pomáhame k víťazstvám. Tréneri nás dali dohromady od polovice ročníka a funguje to. Blíži sa najdôležitejšia časť sezóny, tak nám to snáď vydrží.

Posledné dve sezóny Třinec vypadol v semifinále. Aké ambície má vedenie v tomto ročníku?
Ciele v klube sú vždy najvyššie. Nemôžeme sa čudovať. Je tu kvalitný káder, výborné podmienky a preto budeme chcieť ísť, čo najvyššie. Dva majstrovské tituly mám s Košicami, tretí chcem pridať v Třinci.

Koho považujete za najväčších súperov v boji o titul?
Liga je nesmierne vyrovnaná a môže tu zvíťaziť každý nad každým. Ťažko vybrať jeden tím. Všetky stretnutia sú náročné a nie je jednoduché sa presadiť. Každé striedanie musíme hrať naplno. Myslím si, že česká liga patrí medzi najlepšie v Európe.

S kým zo spoluhráčov si najviac rozumiete?
Veľkým kamarátom je slovenský brankár Peter Hamerlík. Celkovo sme súdržná partia, čo je vidieť aj na ľade.

Ako najradšej trávite voľný čas?
Najradšej s rodinou, s ktorou bývame v tichom prostredí Beskýd. Tých voľných chvíľ je minimum, keďže na zápasy u súperov cestujeme deň vopred.

S reprezentáciou ste sa zúčastnili na Nemeckom pohári i Arosa Challenge vo Švajčiarsku. Myslíte už aj na tohtoročný svetový šampionát v Česku?
Keď príde pozvánka, vždy rád budem reprezentovať a budem sa snažiť podať, čo najlepší výkon. Tým, že je šampionát v Česku, je to zvýšená motivácia pre všetkých.

A čo tak domáce majstrovstvá sveta v roku 2019?
(smiech) Keď bude forma a záujem o moje služby, prečo nie. Zahrať si pred domácim publikom musí byť úžasné. V roku 2011 mi šampionát na Slovensku tesne unikol. Bral som to ako realitu, keďže ma nahradili naozaj kvalitní hokejisti.

Aké máte osobné ciele do budúcnosti?
Budúcnosť príliš neriešim. Zaoberám sa dneškom – to je moje motto. Chcem, aby mne i celej rodine slúžilo zdravie a ostatné príde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Oceláři Třinec #Vladimír Dravecký