Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejová Liga majstrov mení tvár. Chce byť atraktívnejšia

Rozšírenie o štyri mužstvá a zmena herného formátu. Hokejová Liga majstrov chce v budúcnosti prilákať aj kluby z Kontinentálnej hokejovej ligy. Preto robí kroky k tomu, aby bola príťažlivejšia pre kluby i fanúšikov. Chýbať by nemal ani zástupca slovenskej extraligy.

04.12.2014 18:22
Košice, Liberec, Bartoš, Lašák Foto: ,
Košičan Peter Bartoš pred brankárom Jánom Lašákom z Liberca v stretnutí Ligy majstrov.
debata

V budúcom ročníku sa v nadnárodnej súťaži predstaví namiesto pôvodných 44 až 48 tímov. Výrazne sa zníži počet stretnutí v základných skupinách. Účastníci totiž vytvoria šestnásť trojčlenných skupín, v ktorých sa stretne každý s každým systémom doma a vonku. Do 32-členného play off postúpia dva najlepšie tímy z každej skupiny.

„Skorším začiatkom play off a väčším počtom vyraďovacích stretnutí chceme urobiť súťaž atraktívnejšiu. Naším hlavným cieľom je pomôcť pri napredovaní klubového hokeja v Európe. Tento zámer napĺňame aj tým, že pridáme do súťaže štyri nové tímy z iných ako šiestich zakladajúcich krajín. Skúsenosti z aktuálnej sezóny nám jednoznačne ukazujú obrovský potenciál a nadšenie v kluboch z netradičných hokejových trhov,“ uviedol šéf Ligy majstrov Anders Ternbom v tlačovej správe.

Istotu štartu v budúcom ročníku LM má 26 zakladajúcich klubov s A-licenciou (po šesť zo Švédska a Fínska, štyri z Česka, Nemecka a Švajčiarska a dve z Rakúska). B-licenciu získajú po dve mužstvá z každej zo zakladajúcich krajín – zväčša majster a víťaz základnej časti. Zvyšných 10 miesteniek alebo C-licenciu dostanú tímy z iných európskych líg, ktorých zoznam definitívne zverejnia neskôr. Jedno miesto by však mal dostať aj víťaz Kontinentálneho pohára.

Dobrou správou pre Slovensko je fakt, že C-licenciu by mali primárne získať zástupcovia zo Slovenska, Francúzska, Nórska, Dánska a Veľkej Británie. Zakladatelia LM veria, že sa v súťaži v budúcnosti aj vďaka pripravovaným zmenám predstavia aj kluby z KHL.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #hokejová Liga majstrov