Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti Prievidze sa odhlásili z prvej ligy, automaticky vypadávajú

Hokejový klub MŠHK Prievidza sa odhlásil z I. ligy. Dôvodom sú chýbajúce financie. Prievidžania necestovali už ani na včerajší zápas do Spišskej Novej Vsi.

26.11.2014 18:08
Hokejová bránka Foto:
Ilustračné foto
debata

"O osude všetkých výsledkov a dôsledkov, ktoré Prievidza v tejto sezóne dosiahla, rozhodne dodatočne správna rada ZOK 1. HL SR. Druhá najvyššia súťaž tak má automaticky vypadávajúci tím. Okrem toho musí Prievidza uvoľniť všetkých svojich hráčov, ktorí si nájdu nové kluby, na hosťovanie do konca sezóny podľa článku 11/b,“ vyjadril sa na webe Slovenského zväzu ľadového hokeja športový riaditeľ Roman Štamberský.

„Situácia nás mrzí o to viac, lebo sme sa snažili Prievidzu v tejto súťaži podržať až do konca sezóny. Ešte na minulotýždňovom zasadnutí ZOK-u I. ligy sme sa týmto problémom zaoberali a vyjadrili sme klubu podporu. Žiaľ, dopadlo to tak, že sa zo súťaže odhlásil,“ dodal.

Mužstvo z Hornej Nitry má dlhodobo finančné problémy. Hráči na prelome októbra a novembra neodcestovali na duel do Liptovského Mikuláša proti tímu slovenskej osemnástky a nenastúpili ani doma proti Považskej Bystrici.

"Situácia je katastrofálna, klub fungoval prakticky bez financií vyše dvoch mesiacov. Snažili sme sa to riešiť, ale stálo to iba na tom, že sme to všetko umelo doťahovali. Verili sme v záchranu v prvej lige, ale takto to už ďalej byť nemohlo,“ uviedol šéf klubu Damián Svitok.

V Prievidzi sa aj s pomocou radnice snažili zachrániť prvoligový hokej. Vedeniu sa nepodarilo nájsť sponzorov, ktorí by pomohli klubu dohrať sezónu. „Sedeli sme s partnermi, ktorí dostali možnosť aj vstúpiť do vedenia MšHK, no v pondelok oznámili, že pre veľké dlžoby ešte z roku 2006 nedajú financie do prievidzského hokeja. Pomôcť presvedčiť partnerov sa pokúšal aj viceprimátor Ľuboš Maxina, no tiež márne,“ dodal Svitok.

debata chyba
Viac na túto tému: #MŠHK Prievidza