Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Graňák debutoval v Linköpingu. Teší sa na menej stresujúci život

Hokejový obranca Dominik Graňák vo štvrtok absolvoval prvý duel za švédsky Linköping. Tridsaťjedenročný bek nastúpil v ligovom súboji proti Örebru slovenského brankára Júliusa Hudáčka, domáci triumfovali 4:3 po samostatných nájazdoch.

14.11.2014 13:42
Dominik Graňák Foto: ,
Dominik Graňák na reprezentačnom zraze.
debata

Rodák z Havířova si pripísal jednu mínusku, keď na ľade bol pri prvom góle zápasu v 16. minúte. Graňák podľa oficiálneho zápisu o stretnutí nastúpil na pozícii siedmeho beka a nedostal sa k žiadnemu streleckému pokusu.

Vicemajster sveta z Helsínk 2012 sa vrátil do Švédska po vyše štyroch rokoch, v ročníku 2009/2010 pôsobil v Rögle. Pre Graňáka to bol prvý duel v tejto sezóne, v ktorej doteraz nehral pre zdravotné problémy. Graňák sa s Linköpingom dohodol na zmluve do konca tejto sezóny v úvode novembra. K tímu sa pripojil minulý utorok v Prahe, kde švédske družstvo odohralo víťazný prvý zápas osemfinále Ligy majstrov so Spartou. V tohtotýždňovej odvete sa zrodila remíza 2:2 a Linköping postúpil medzi okteto najlepších klubov na „starom kontinente“.

Graňák hral uplynulé štyri roky v Dyname Moskva, vypracoval sa medzi najlepších obrancov Kontinentálnej hokejovej ligy a dvakrát získal s klubom Gagarinov pohár. „Mám za sebou štyri zaujímavé roky v Rusku. Darilo sa nám a dvakrát sme získali Gagarinov pohár. Bola to diametrálne iná súťaž, aká má čaká teraz. Bolo veľmi náročné zvyknúť si na Moskvu a vedieť si tam oddýchnuť. Cesta z tréningu trvala v miestnej premávke veľmi dlho a po príchode domov bol prakticky večer. Cnelo sa mi za švédskym pokojom. Teraz sa veľmi teším na menej stresujúci život, veľmi som potreboval čerstvý vzduch,“ priznal Graňák pre portál Corren.se.

Pred príchodom do Ruska pôsobil odchovanec Dukly Trenčín dlhé roky v Slavii Praha, obliekal si aj dresy švédskych tímov Färjestad BK a Rögle. V apríli sa podrobil operácii ramena, zdravotné problémy a najmä boľavý chrbát ho limitovali počas celej minulej sezóny. Aj preto sa rozhodol dať stopercentne do poriadku a nový ročník začať až vo chvíli, keď bude zdravý. Pre problémy prišiel aj o februárové ZOH 2014 v Soči.

„Bola to ťažká rana. Najdôležitejšie však bolo, aby som pri návrate nič neunáhlil a bol stopercentne v poriadku. Vôbec som netúžil po ďalšej sezóne, v ktorej by som mohol hrať len na osemdesiat percent. Je to frustrujúci pocit,“ dodal Graňák.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Linköping #Dominik Graňák