Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner by rád zamieril do Fínska

Hokejový obranca Richard Lintner si momentálne hľadá pôsobisko pre zvyšok sezóny, najradšej by zamieril do Fínska. Majster sveta 2002 odohral v tomto ročníku šesť duelov za Duklu Trenčín. Po nich si chcel oddýchnuť a porozmýšľať, kde dohrá sezónu.

21.10.2014 13:26
Richard Lintner Foto:
Richard Lintner.
debata (1)

„Som rád, že som zasa a opäť začal ročník v Dukle. Mužstvo som neopustil, stále s ním trénujem. V princípe sa udržujem v kondícii, aby som mohol naskočiť do niektorej z líg, do ktorej sa v priebehu najbližších dní či týždňov ako každý rok chystám. Nepamätám sa, že by som sa počas predchádzajúcich októbrov cítil tak dobre na ľade ako teraz. Mám z toho teraz dobrý pocit,“ povedal Richard Lintner.

Lintner začínal aj predchádzajúce sezóny v slovenskej extralige, odkiaľ potom odchádzal do zahraničných súťaží – švédskej, fínskej či KHL. Nateraz sa orientuje predovšetkým na fínsku Liigu.

„Všetky moje aktivity smerujú do Fínska, snažím sa dohodnúť s niektorým z tamojších klubov. Uvidíme, ako to dopadne. Stopercentne človek nemôže nič zaručiť. Mám plán s Fínskom, ale môže to dopadnúť inak. Hokejový trh sa rýchlo mení a hýbe, takže nemôžem vylúčiť ani niečo iné. Mám rád fínsky hokej, je taký živelný. Chcel by som byť súčasťou tamojšej súťaže, po hokejovej stránke by ma to najviac napĺňalo. V Európe je veľa fantastických líg, fínska je mi najbližšia,“ uviedol Richard Lintner, ktorý sa zatiaľ neobzerá po pôsobení v KHL.

V nadnárodnej súťaži už hrá aj klub z Fínska, Jokerit Helsinki patrí medzi najlepšie mužstvá. „Do Jokeritu asi nepôjdem. Moja pozícia nie je taká silná, aby som sa dohodol s týmto klubom,“ doplnil populárny ‚Citrón‘.

V posledných týždňoch sa s priateľmi z hokejového prostredia snažil aj pozdvihnúť marketingovú značku Dukly Trenčín. V rámci kampane „tiež Dukla“ rozhýbali marketingové vody v slovenskej Tipsport extralige a aj vďaka týmto aktivitám prilákali na Zimný štadión Pavla Demitru mnohých priaznivcov.

„Mám z toho dobrý pocit, za dva mesiace sme toho stihli s partiou veľa. Teraz to už môžem povedať, že som mal naplánovaný celý projekt od začiatku až doteraz. Išli sme krok po kroku. Veci, ktoré sme mali vymyslené, sme vyriešili na sto percent. Ohlasy sú pozitívne. Ak si niekto zoberie od nás príklad, alebo ho to naštartuje k ďalším aktivitám, budem mať z toho ešte lepší pocit,“ dodal Lintner.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Lintner