Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

V Česku žiari Slovák. Tybor je lídrom produktivity

Slovenský hokejista Radoslav Tybor z Pardubíc je vďaka štyrom bodom zo zápasu s Vítkovicami po 9. kole najproduktívnejším hráčom českej extraligy.

06.10.2014 11:06
Radoslav Tybor Foto:
Radoslav Tybor.
debata

Člen slovenskej reprezentácie sa podieľal v nedeľu na všetkých štyroch góloch svojho tímu pri výhre 4:2 – dvakrát pálil presne do siete, dvakrát zásahy pripravil spoluhráčom. Tybor odohral za Pardubice v tejto sezóne deväť stretnutí, v ktorých strelil sedem gólov a pridal šesť asistencií.

V drese východočeského mužstva zatiaľ 24-ročný útočník spoľahlivo plní zverené úlohy. „Je to dobrý pocit, ale som tu na to, aby som zbieral góly alebo body. Chcem byť ťahúňom Pardubíc, čo sa mi zatiaľ celkom darí. Celý náš útok hrá výborne. Dôležité sú však tri body do tabuľky,“ uviedol v rozhovore pre hokej.cz Tybor, ktorý nastupuje vo formácii s Lukášom Nahodilom a Lukášom Radilom.

Šikovní útočníci sa bavia hokejom, sú efektívni. „Všetci traja sme mladí hráči, dobrí korčuliari. Navyše sa zväčšilo útočné pásmo, takže máme viac priestoru. Zatiaľ sa nám to darí využívať, tak snáď to bude aj pokračovať,“ doplnil pre hokej.cz Tybor, ktorý v Pardubiciach pôsobí od začiatku roka 2013. Po náročných začiatkoch sa usadil a získal pevnú pozíciu v tíme. Napriek dobrej forme celého útoku však vie, že má na čom pracovať a čo zlepšovať. „U nás musíme zlepšiť najmä hru v obrannom pásme. Všetci traja sme útočné typy. Keď sme v pásme u súpera, je to dobré, ale u nás to nie je ono. Keď to zlepšíme, naša hra sa posunie ešte vyššie,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Radoslav Tybor