Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Erik Černák: Každý duel chceme vyhrať. Z Oulu je však dobrý i bod

Hokejisti Košíc získali pred troma týždňami doma s Libercom prvé tri body v skupinovej fáze Ligy majstrov. O 17.30 sa pokúsia pridať ďalšie na ľade fínskeho tímu Kärpät Oulu.

24.09.2014 10:00
Erik Černák Foto: ,
Erik Černák ešte v drese ligovej dvadsiatky.
debata

„Nemáme čo stratiť. Budeme hrať zodpovedný hokej v obrannom pásme a vyrážať do protiútokov. Fíni výborne korčuľujú, pokúsime sa im v tom vyrovnať. Hádam nejaké body prinesieme,“ tvrdí odhodlane Erik Černák, ešte len sedemnásťročný talentovaný obranca.

V čom sú najväčšie prednosti Oulu?
Hráči Kärpätu majú asi najväčšiu kvalitu z našich súperov v základnej skupine. Hrajú úplne iný hokej, než na aký sme zvyknutí. Každé fínske mužstvo kladie dôraz na korčuľovanie. Preto sa musíme na súpera pripraviť inak, ako na extraligový duel. Oulu je navyše fínsky majster, o to je jeho sila vyššia.

S čím budete po stretnutí spokojní?
Do každého zápasu ideme s tým, aby sme vyhrali. Oulu má však nesmierne silný tím, takže budeme asi radi aj za bod.

Čo pre vás znamená možnosť porovnávať sa s tímami z iných krajín?
My mladší hráči zberáme práve v takýchto súbojoch najviac skúseností. Máme sa na čo tešiť, v Oulu očakávam veľmi dobrý zápas. Ligu majstrov beriem ako vynikajúcu školu. Hrám proti kvalitnejším tímom, než sú v extralige. Vnímam to ako veľkú príležitosť a výhodu v mojom raste.

O dva týždne uzavriete účinkovanie v základnej skupine LM doma proti Kolínu. Očakávate, že bude o zápas veľký záujem?
Hádam áno. Bude to asi posledná možnosť vidieť v aktuálnej sezóne Ligu majstrov v Košiciach. Tak verím, že to ľudí priláka do hľadiska. Pred plnými tribúnami sa nám všetkým hrá oveľa lepšie.

V domácej súťaži ste sa rozstrieľali, máte odložený gól aj na Ligu majstrov?
(smiech) Uvidíme, dúfam, že mi to tam padne aj v Oulu. V lige sa mi ozaj darí – v štyroch zápasoch som strelil tri góly. So streleckou bilanciou môžem byť spokojný. Vždy je však čo zlepšovať.

V čom tkvie vaša strelecká úspešnosť?
Jeden gól som dal v oslabení a dva v presilových hrách. Od začiatku sezóny sa cítim super. Mám väčšie sebavedomie ako v minulom ročníku. Tréneri mi dávajú veľa príležitostí – pravidelne hrávam presilovky aj oslabenia. Keď ste často na ľade, hrá sa vám oveľa lepšie.

S kým najčastejšie naskakujete na ľad?
Začal som po boku Radka Philippa, ale potom nás dali tréneri dokopy s Maťom Štrbákom, s ktorým sme spolu hrávali aj v závere minulej sezóne. Maťo je majster sveta a hrať po jeho boku je pre mňa obrovská škola. V každej situácii na ľade sa od neho môžem čosi naučiť. Navyše je veľmi komunikatívny. Vždy, keď spravím niečo zlé, upozorní ma na to. Teším sa z toho.

Aj vás sem-tam pochváli?
Samozrejme, vie ma aj pochváliť. No dôležitejšie je, aby ma kritizoval, nech hokejovo napredujem.

Presuniete sa počas sezóny do extraligovej dvadsiatky?
Dohodli sme sa, že celú sezónu strávim v Košiciach. Na prelome rokov uvidíme, či ma tréner Bokroš zavolá na juniorské MS.

Ako sa darí vášmu bratrancovi Christiánovi Jarošovi v Lulea HF?
Priznám sa, že ani neviem. Nie sme príliš v kontakte. Len sem-tam si napíšeme, kto sa ako má.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Erik Černák