Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Šéf klubu: Toto nemohol nik čakať. Miro pracoval na stodvadsať percent

Šokujúca správa o nečakanom skone Miroslava Hlinku bolestivo zasiahla aj Michala Longauera, riaditeľa extraligového klubu HC'05 Banská Bystrica.

15.09.2014 19:46
HOKEJ: Èesko-Slovensko - Rusko Foto: , ,
Miroslav Hlinka.
debata

„Ťažko sa mi k tomu vyjadruje. Momentálne nie som ani v Banskej Bystrici,“ vravel do telefónu v pondelok krátko popoludní.

Poznáte viac podrobností o tragédii?
V tejto chvíli nie. Spamätávam sa z veľkého šoku, nič také som počas pôsobenia v hokeji v mojej blízkosti nezažil. Také niečo nemohol predsa nik čakať. Miro pôsobil ako pohodový človek.

Aj v posledných dňoch?
Do hlavy nevidíte nikomu, každý máme nejaké problémy. Môžem sa len niečo domnievať, no nechcem špekulovať. Pre nás bolo najpodstatnejšie, že Miro pracoval na stodvadsať percent.

Ako došlo k jeho angažovaniu?
V lete, keď tréner Vlado Országh odišiel do bratislavského Slovana, sme k trénerovi Mirovi Chudému hľadali asistentov. S prezidentom klubu Jurajom Kovalom i športovým manažérom Vlastom Plavuchom sme sa zhodli, že angažujeme Mira Hlinku. V nedávnej minulosti hral za nás dva a pol roka, vedeli sme, na čo má, dobre sme poznali jeho odborné i ľudské kvality. Povedali sme mu, aby ukončil hráčsku kariéru a u nás začal trénerskú – podobne ako Richard Zedník. Rozhodli sme sa dať príležitosť bývalým reprezentantom, majstrom sveta, ktorí pre slovenský hokej i banskobystrický klub niečo urobili. To bol dôvod, prečo sme ho oslovili…

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Hlinka #Michal Longauer