Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hlinkovi fanúšikovia slzia a nechápu

Pod jeho veľkou fotografiou pribúdajú horiace sviečky. V mysli majú pred sebou usmievavého hokejistu i človeka, ktorý istý čas hrával za extraligovú Banskú Bystricu a do klubu sa v tejto sezóne vrátil ako asistent trénera.

15.09.2014 17:02
Miroslav Hlinka Foto: ,
Banskobystričania pália sviečky za Miroslava Hlinku.
debata

„Bol to veľký človek s veľkým srdcom, ktorého deti mali rady. Urobil veľa pre slovenský hokej ako hráč a svoje skúsenosti odovzdával ďalej,“ povedala Miroslava Zaušková. Prišla zapáliť sviečky na pietnom mieste pri banskobystrickom zimnom štadióne so svojou rodinkou. Šokujúca správa ich zasiahla o to viac, že k hokeju a Mirovi Hlinkovi majú veľmi blízko, pretože ich malý syn Martin šiesty rok hrá hokej. „Šiestaci mu každé víťazstvo pošlú do neba,“ neubránila sa slzám.

Na pietnom mieste sa zastavil aj dlhoročný hokejový fanúšik Gustáv Čederle. „Stále tomu nemôžem uveriť. Vnímal som ho ako veselého a bezproblémového chlapa. Toto je pre mňa absolútne nepochopiteľné, ani moji kamaráti, s ktorými som sa o tom rozprával, sa s tým nevedia vyrovnať. Je to neuveriteľný šok a po Pavlovi Demitrovi ďalšia obrovská strata pre slovenský hokej,“ uviedol.

Ivan Janečko prevádzkuje reštauračné zariadenia pri hokejovom klube HC'05 Banská Bystrica. „Miroslava som poznal niekoľko rokov. Nikto to nechápe. Bol to človek plný optimizmu, dodával silu iným. Keby niečo naznačovalo, že má problémy, tak… mal taký široký okruh priateľov, ktorí by mu v tom zabránili. Čo a prečo sa stalo, vie iba on sám, s nikým sa s tým nepodelil. Aj keď tomu nechceme uveriť, je to krutá pravda,“ dodal so smútkom v hlase.

Miroslav Hlinka, ktorý sa nedávno stal asistentom trénera HC'05 Banská Bystrica Miroslava Chudého, si vzal život v prenajatom byte v Banskej Bystrici. Býval v ňom sám asi tri týždne.

Ľudia z jeho okolia ho vnímali ako usmievavého a srdečného hráča i osvedčeného televízneho komentátora hokejových zápasov. Nič v jeho správaní nenaznačovalo, že sa schyľuje k fatálnemu skratu. Tréner Chudý sa s ním stretol v nedeľu krátko popoludní. Hovorili o popoludňajšom tréningu, ktorý mal Hlinka viesť. Keď sa nedostavil na tréning a nevedeli ho zohnať, tréner sa vybral za ním a našiel jeho telo. Tragickú správu mužstvu oznámil asistent Richard Zedník, hlavného trénera udalosť zasiahla natoľko, že nechcel o nej hovoriť.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Miroslav Hlinka