Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dvojgólový Ďaloga naštartoval obrat a mal veľkú radosť

Predovšetkým vďaka slovenským hokejistom sa pražskej Sparte vydaril vstup do nového extraligového ročníka.

12.09.2014 22:25 , aktualizované: 23:04
Marek Ďaloga Foto:
Marek Ďaloga
debata (1)

V piatkovom prvom kole si zverenci Josefa Jandača poradili s Plzňou 3:1, hoci od 16. minúty prehrávali. Obrat naštartoval v 22. min obranca Marek Ďaloga, ktorý o desať minút neskôr zvýšil na konečných 3:1. Krátko po Zvolenčanovom presnom zásahu dala rozhodujúci druhý gól bývalá slovinská opora Popradu Robert Sabolič, ktorému asistoval ďalší Slovák Lukáš Cingeľ. Celý duel odchytal spoľahlivý Rastislav Staňa, ktorý čelil celkovo 33 strelám súpera.

„Radosť mám veľkú. Niekedy šanca nie je, ale dnes mi to spoluhráči dvakrát skvele vypracovali. Raz Lukáš Pech a potom tam Dominik Volek vyhral súboj pri mantineli. Bolo na mne, či to dám. Som rád, že to tam padlo a pomohol som k trom bodom. Začiatok je dôležitý,“ pochvaľoval si Ďaloga.

Podľa neho Sparta v úvodnom dejstve, ktoré prehrala 0:1, nehrala podľa svojich predstáv. „Boli sme na začiatku ustráchaní. Začali sme síce dobre, ale potom sme ustúpili od našej hry. Dostali sme gól a bolo to nervózne. Prvý zápas doma. Potom sme začali ale hrať to, čo tréner chcel. Podarilo sa nám doviesť zápas do víťazného konca,“ vyhlásil 25-ročný obranca.

Po obrate na 3:1 sa dostali Pražania do pohody a sám Ďaloga mal šancu aj na hetrik. „Bolo by to pekné, ale je to jedno. Dôležité sú tri body. Som rád, že to vyšlo. Plzeň je dobrý súper, mali veľa šancí a Rasťo Staňa to pochytal,“ podotkol Ďaloga.

Hokejisti Hradca Králové s početnou slovenskou légiou v zostave zdolali účastníka Ligy majstrov HC Vítkovice na jeho ľade 5:3. Vítkovice vedie asistent trénera slovenskej reprezentácie Peter Oremus. Vicemajstri z Brna začali sezónu výhrou na ľade Liberca 5:3. Litvínov aj s Martinom Ručinským a Jiřím Šlégrom v zostave, ktorí majú dokopy 86 rokov, si poradil s Karlovými Varmi hladko 5:0. V zaujímavom súboji Třinec zdolal Pardubice 2:1. Nováčik z Mladej Boleslavi vyhral na ľade majstrovského Zlína 5:2. Juraj Valach pomohol dvoma asistenciami k výhre Slavie Praha v Olomouci 3:2 po sam. nájazdoch.

Výsledky stretnutí 1. kola:

Litvínov – Karlove Vary 5:0 (1:0, 2:0, 2:0)
Góly: 1. Hübl (Jánský), 36. Hübl (Jánský, Lukeš), 39. Zeman (Trávníček), 54. Ručinský (Hübl), 58. Lukeš (Kubát)

Vítkovice – Hradec Králové 3:5 (0:1, 2:1, 1:3)
Góly: 36. J. Káňa (E. Němec, Szturc), 36. Roman, 49. J. Káňa (Szturc, E. Němec) – 19. Kudrna (Mertl), 23. Mertl (Kudrna, Šimánek), 41. Kudrna, 46. Červený (Knotek), 50. Mertl (Kudrna, Šimánek)

Liberec – Kometa Brno 3:5 (1:1, 2:2, 0:2)
Góly: 10. Valský (Filipp, Bulíř), 7. Vampola, 10. Škoula – 11. Ptáček (Ton), 9. J. Hruška (z tr. strieľania), 17. J. Káňa (T. Svoboda, Kempný), 47. V. Němec (J. Káňa), 53. J. Hruška (Ostřižek, Kempný)

Olomouc – Slavia Praha 2:3 po sam. nájezdoch (0:0, 1:1, 1:1 – 0:0, 0:1)
Góly: 36. Dlouhý (Marosz, Rác), 55. Rác (Jaroměřský) – 40. Vlasák (Bednář, VALACH), 45. Stránský (VALACH, Krejčí), rozhodujúci sam. nájazd Bednář

Třinec – Pardubice 2:1 (0:1, 0:0, 2:0)
Góly: 47. Polanský (Adamský, Irgl), 49. Irgl (Roth) – 15. Kolář (Starý, Benák)

Sparta – Plzeň 3:1 (0:1, 3:0, 0:0)
Góly: 22. MAREK ĎALOGA (Pech, Forman), 22. Sabolič (CINGEĽ), 33. MAREK ĎALOGA – 16. T. Sýkora (Kratěna, Mozík)

Zlín – Mladá Boleslav 2:5 (0:2, 0:2, 2:1)
Góly: 45. Ondráček, 58. Balaštík (Köhler, Marušák) – 5. D. Výborný (Robar), 19. R. Čermák (M. Látal), 35. Pabiška (D. Výborný, Pacovský), 40. M. Látal, 47. Mikulík (Klimenta, Broš)

Majiteľ Sparty: Nikoho neobvinili ani nevzali do väzby

Českými médiami preletela informácia, že majiteľa hokejovej Sparty Praha Petra Speychala zatkla v stredu ráno polícia. Do domu miliardára a predsedu predstavenstva Športového holdingu Praha mali vojsť policajti okolo tretej ráno, majiteľa nehnuteľnosti potom odviedli v putách pred ôsmou.

„Nikto z manažmentu ČKD Group, vrátane mojej osoby, nebol políciou vzatý do väzby, dokonca ani obvinený. Aj z tohto dôvodu považujem celú akciu zo strany polície a štátnych orgánov za škandalóznu a neadekvátnu. Môžem všetkých našich partnerov ubezpečiť, že všetky subjekty vyvíjajú svoju každodennú činnosť a ich fungovanie nebolo spomenutou akciou nijako narušené. Zároveň chcem poďakovať obchodným partnerom, ktorí nás v tých chvíľach podporovali, a som rád, že v dnešnej mediálne sprofanovanej dobe neveria všetkému, čo niekto niekde napíše v snahe o čo najväčšiu bulvárnosť a čítanosť,“ uviedol Speychal v oficiálnom stanovisku na webe pražskej Sparty.

Známy podnikateľ je šéfom holdingu, ktorý združuje významné české športové kluby – basketbalový Nymburk, hokejové Spartu Praha i Lev Praha. Do jeho portfólia patria podľa aj letisko v Letňanoch či holešovická aréna.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Marek Ďaloga #česká liga