Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lapšanský: Už sme museli vyhrať

Po troch nešťastných prehrách o jeden gól zapli doma naplno. V štvrtom kole skupinovej fázy Ligy majstrov vyhrali košickí hokejisti v Steel aréne nad Libercom 4:3.

07.09.2014 17:42
Adam Lapšanský Foto:
Adam Lapšanský.
debata

„Veľmi dôležité víťazstvo. Potrebovali sme ho, aby nám stúplo sebavedomie pred začiatkom extraligy. Chceli by sme postúpiť zo skupiny, no naše šance sú už minimálne. O to dôležitejšie bolo ukázať fanúšikom aj ľuďom, ktorí nám neprajú, že vieme vyhrať aj takéto náročné zápasy,“ vraví autor dvoch gólov Adam Lapšanský.

Čo rozhodlo o vašej výhre?
Celkom dobre a najmä obetavo sme zahrali oslabenia. Vyvarovali sme sa individuálnych chýb a boli sme efektívni v presilových hrách. Dôležitý bol náš tretí gól krátko potom, ako sme inkasovali tretí gól my. No hlavy sme neskladali ani za stavu dva tri. Tušili sme, že ak budeme bojovať, korčuľovať hore-dole a tlačiť aj naďalej, tak gól strelíme.

V čom bol duel iný než predošlé?
Bolo cítiť, že tentoraz sme do toho všetci dali úplne všetko. Makali sme od začiatku do poslednej sekundy a stále verili, že musíme sériu prehier prelomiť. Ani v predošlých súbojoch sme nehrali zle, no vždy nám chýbal jeden krok.

Ako sa vám pozdávala atmosféra v hľadisku?
Na to, že nebolo plno, vytvorili diváci dobrú atmosféru. Hnali nás vpred a povzbudzovali, aj keď sme prehrávali.

Vedenie klubu uvoľnilo deň pred zápasom trojicu Klouček, Zagrapan, Pašek. Ako to prijala kabína?
Boli sme z toho všetci smutní. Chlapci boli s nami od začiatku letnej prípravy, boli to naši kamaráti a každého trápi, keď vyhodia jedného zo spoluhráčov. Bohužiaľ, taký je hokejový život.

Dostali ste v nedeľu voľno?
Áno, všetci sme si potrebovali po náročnom týždni oddýchnuť. Deň voľna nám dobre padol. Zaspal som okolo pol noci, pospal si dvanásť hodín, dal dobré raňajky, ešte ľahol a spal ďalšie asi dve hodinky (smiech). Ozaj dobre som si oddýchol a potom ešte absolvoval regeneráciu.

Prenesiete si streleckú formu aj do domácej súťaže?
Hráčovi vždy pomôže, keď strelí nejaké góly. Najmä keď ich od vás všetci očakávajú. Vyšlo to a vyhrali sme, o to je to krajšie. Dvihne mi to sebavedomie. Budem sa snažiť strieľať góly aj v extralige. Hlavný predpoklad je, aby som bol zdravý. Potom to pôjde.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Adam Lapšanský