Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Blues na Demitrovu počesť zahrajú jeho spoluhráči

V troch slovenských mestách zaznie v kvalitnom obsadení spomienkové hokejové blues na počesť Pavla Demitru.

19.08.2014 21:58
10. Pavol Demitra Foto:
Pavol Demitra.
debata

Počas pôsobenia v NHL hral najdlhšie práve v St. Louis, obliekal dres so štylizovanou notou. Aj tento klub NHL slzil a uctil si pamiatku vynikajúceho slovenského útočníka, keď sa svet dozvedel o leteckom nešťastí, pri ktorom 7. septembra 2011 zahynul celý tím hokejistov Lokomotivu Jaroslavľ.

Slovenskí hokejisti v St. Louis Blues zanechali výraznú pečať. K nej patrí aj útok Demitra, Handzuš, Bartečko.

„Na ľade sme sme si rozumeli, hokejom sme sa zabávali,“ spomína Ľuboš Bartečko. Práve jeho vlani v lete oslovil Kelly Chase s návrhom zorganizovať na Demitrovu počesť na Slovensku charitatívne zápasy bývalých hráčov St. Luis Blues proti slovenským hokejistom NHL.

„Naši synovia hrávajú spolu hokej, a tak reč prišla aj na možnosť spomienkových stretnutí. Myšlienka sa mi zapáčila. Konzultoval som ju s mojím agentom Mirom Michalekom. K iniciatíve sa pripojil a výrazne ju podporil Peter Šťastný. Oni dvaja si vzali na starosť réžiu podujatia. Pri voľbe miest sme sa dohodli na Poprade, ku ktorému mám blízko ja, Trenčíne, ktorý bol blízky Paľovi a na Bratislave,“ vraví Bartečko.

V tomto týždni sa projekt premení na realitu.

„Sme veľmi radi, že na Slovensko prídu viacerí Paľovi spoluhráči zo St. Louis: Kelly Chase, Scott Young, Jamal Mayers, Bernie Federko, Tyson Nash, Mike Sillinger, Reed Low, Jamie McLennan, Terry Yake. V St. Louis je organizácia združujúca bývalých hráčov veľmi aktívna. Teší ma, že opäť uvidím bývalých spoluhráčov. S Paľom sme mali veľmi dobrý vzťah s Jamiem McLennanom. Vtedy bol brankárskou dvojkou, po tréningoch sme neraz ostavali na ľade a súťažili, či bude v nájazdoch lepší on alebo my… Ešte síce neviem, s kým budem hrať v útoku, ale to nie je podstatné. Oveľa dôležitejšie je, že si vo hviezdnom slovensko-zámorskom obsadení pripomenieme skvelého spoluhráča i človeka, ktorý nám stále veľmi chýba.“

Prvý zápas je v stredu v Poprade, druhý v piatok v Trenčíne (oba od 17.30), tretí v sobotu v Bratislave (17.00).

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Pavol Demitra