Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Kukumberg skončil v Slovane a ide do českého Hradca Králové

Slovenský hokejový útočník Roman Kukumerg bude v nasledujúcej sezóne pôsobiť v českom extraligovom tíme z Hradca Králové.

31.07.2014 12:32
Roman Kukumberg Foto: ,
Roman Kukumberg.
debata

Informuje o tom oficiálny web českého družstva. Tridsaťštyriročný skúsený útočník naposledy hral v Slovane Bratislava, predtým aj v Chabarovsku, Čeľabinsku, Kazani, Togliatti, Nižnekamsku či Dukle Trenčín. Slovensko reprezentoval na štyroch MS. S Kazaňou sa stal v sezóne 2009/2010 víťazom Gagarinovho pohára, so Slovanom dvakrát extraligovým šampiónom.

V minulom ročníku odohral Kukumberg v KHL spolu 34 duelov s bilanciou 3 góly a 2 asistencie, celkovo má v tejto súťaži na svojom konte 188 stretnutí v základnej časti a ďalších 24 štartov v play-off.

„Som veľmi rád, že sa nám podarilo dotiahnuť rokovania s týmto hráčom až do konca, pretože Roman Kukumberg by mal byť centrom, ktorého sme hľadali celú minulú sezónu. Prakticky mu nechýba nič – má skúsenosti, hral KHL, vie zakončiť a je produktívny,“ povedal na adresu slovenského hokejistu generálny manažér Aleš Kmoníček na klubovom webe.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Slovan Bratislava #Roman Kukumberg