Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kandidátmi na hokejistu roka sú Gáborík, Hossa, Chára, Laco i Sekera

Kráľa slovenského hokeja korunujú na sobotňajšom galavečere v Bratislave a šancu posadiť sa na trón má aj dvojica útočníkov, ktorá v ankete o najlepšieho hráča SR triumfovala v predchádzajúcich ôsmich ročníkoch - Marián Hossa a Zdeno Chára.

28.07.2014 11:53
Zdeno Chára Foto: ,
Lanské prvenstvo obhajuje Zdeno Chára.
debata

O hlavné ocenenie v tradičnej ankete Hokejista roka sa okrem spomenutého dua (Chára obhajuje prvenstvo spred roka) uchádza aj víťaz Stanleyho pohára Marián Gáborík, brankár Ján Laco a obranca Andrej Sekera. Spomedzi nominovaných sa v minulosti z ocenenia štyrikrát tešili útočník Marián Hossa aj obranca Zdeno Chára.

Galavečer sa uskutoční v priamom televíznom prenose po 20.20 h v hoteli DoubleTree by Hilton v Bratislave. „Hlasovali hokejoví novinári, zástupcovia extraligových klubov, exekutíva zväzu a reprezentační tréneri. V porovnaní s predchádzajúcim ročníkom získal celkový víťaz omnoho viac hlasov,“ povedal prezident Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) Igor Nemeček.

Tradičná letná anketa sa v auguste 2014 uskutoční premiérovo pod novým názvom – Zlatý puk strieda Hokejista roka. „Prechádzajúci názov bol chránenou obchodnou značkou, ktorú vlastnila iná spoločnosť ako SZĽH. Preto sme sa rozhodli, že založíme novú anketu s novým názvom a rovnako túto značku aj ochránime. Veríme, že bude vydareným nástupcom Zlatého puku,“ prezradil Nemeček.

Hlavná kategória – najlepší hokejista Slovenska – mala doteraz len šiestich víťazov. Dvaja tohtoroční finalisti Hossa a Chára si podelili triumfy v predchádzajúcich ôsmich ročníkoch ankety. Obaja ju vyhrali rekordne štyrikrát, Chára je víťazom z posledných troch rokov a z roku 2009, Hossa zasa v rokoch 2006 – 2008 a 2010. Ďalšie trio – Gáborík, Laco a Sekera – na celkový triumf ešte čaká.

Zdeno Chára bude obhajovať aj prvenstvo v kategórii Najlepší obranca (Cena Róberta Švehlu), jeho konkurentmi sú Martin Marinčin a Andrej Sekera. V hlasovaní o najlepšieho trénera (Cena Ladislava Horského) sú v hre Dušan Gregor, Vladimír Országh a Anton Tomko. Post najlepšieho rozhodcu (Cena Juraja Okoličányho) môže získať jeden z trojice Vladimír Baluška, Milan Novák, Miroslav Valach. Na ocenenie o najlepšieho hokejistu do 20 rokov (Cena Pavla Demitru) kandidujú Milan Kolena, Mário Lunter a Martin Réway, najlepším brankárom sa stane a Cenu Vladimíra Dzurillu získa jeden z trojice Jaroslav Halák, Ján Laco a Rastislav Staňa. O Cenu Jozefa Golonku pre najlepšieho útočníka bojujú Marián Gáborík, Marián Hossa a Michel Miklík.

Už pred galavečerom je známe zloženie All Star tímu Tipsport extraligy 2013/2014. Najlepším brankárom v najvyššej slovenskej súťaži sa stal Rastislav Staňa, najlepšími obrancami sú Peter König a Martin Štrbák, najlepšími útočníkmi Roman Tománek, Jozef Stümpel a Richard Jenčík.

Na rozdiel od minulého leta opäť uvedú do Siene slávy slovenského hokeja nového člena, jeho meno prezradia až počas sobotňajšieho galavečera.

Nominácie v jednotlivých kategóriách:

Najlepší hokejista SR: Marián Gáborík, Marián Hossa, Zdeno Chára, Ján Laco, Andrej Sekera
Najlepší hokejista SR do 20 rokov – Cena Pavla Demitru: Milan Kolena, Mário Lunter, Martin Réway
Najlepší brankár – Cena Vladimíra Dzurillu: Jaroslav Halák, Ján Laco, Rastislav Staňa
Najlepší obranca – Cena Róberta Švehlu: Zdeno Chára, Martin Marinčin, Andrej Sekera
Najlepší útočník – Cena Jozefa Golonku: Marián Gáborík, Marián Hossa, Michel Miklík
Najlepší tréner – Cena Ladislava Horského: Dušan Gregor, Vladimír Országh, Anton Tomko
Najlepší rozhodca – Cena Juraja Okoličányho: Vladimír Baluška, Mialn Novák, Miroslav Valach

All Stars Tipsport extraligy 2013/2014:
Rastislav Staňa (HC Košice) – Peter König (HK Nitra), Martin Štrbák (HC Košice) – Roman Tománek, Jozef Stümpel (obaja HK Nitra), Richard Jenčík (HC Košice)

debata chyba
Viac na túto tému: #Hokejista roka 2014