Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Brankár Melicherčík: V kempe v Taliansku som sa skvele rozhýbal

Po dvoch sezónach v českej extralige sa vracia do slovenskej. Dres Sparty a Liberca mení za košický. "Prestup do Košíc vnímam ako možnosť posunúť sa v kariére opäť o čosi ďalej," tvrdí hokejový brankár Marcel Melicherčík, ktorý v Prahe v miestnom HC Lev pričuchol i k nadnárodnej KHL.

24.07.2014 21:10
Marcel Melicherčík. Foto:
Brankár Marcel Melicherčík ešte v drese Popradu.
debata

Ako chutia prvé košické tréningy na ľade?
Klasika. Zoznamujeme sa s ľadom i novým výstrojom. Sem-tam sa vyskytne nejaká odrenina a všetko ešte nie je, ako by malo, ale je to v pohode. Dostávame poriadne zabrať. Trénujeme dvojfázovo a už pred ľadom ideme aj do posilňovne. No nie je to nič prehnané, čo by sa nedalo zvládnuť.

Absolvovali ste v klube už aj časť prípravy na suchu?
Nie. S Košičanmi som sa dohodol až v jej závere a chystal som sa akurát na ľad do kempu v Taliansku. Už nemalo veľmi význam pridať sa na týždeň k chlapcom.

Hokejový kemp v Taliansku?
Organizuje ho Dušan Sidor, otec Dušana, ktorý chytal v Poprade. On žije v Taliansku a trénuje vo Švajčiarsku. V Taliansku nemajú problém s ľadovou plochou. Bola to výborná rozcvička, dobre som sa rozhýbal, aj keď tento rok som tam bol len týždeň. Je to plus zachytať si na ľade už počas prípravy na suchu.

Ako sa vám páči v košickej kabíne?
Je tu príjemne. S väčšinou chalanov sa poznám. S viacerými sa stretávame už od mládežníckych kategórií a ostatných poznám zo vzájomných súbojov v extralige.

Preberali ste už s brankárskym kolegom Alexandrom Hylákom, ako to bude vyzerať počas sezóny medzi žŕdkami?
Vôbec neriešime, kto bude jednotka a kto dvojka. Všetko je na rozhodnutí trénera. Obaja sa budeme snažiť podávať čo najlepšie výkony. Vedenie mi povedalo, že buduje silný tím a chcú mať aj dvoch kvalitných brankárov. Kto bude mať fazónu, ten bude chytať. Keď dostanem šancu, pokúsim sa mužstvo potiahnuť a keď budem na striedačke, budem držať palce Sašovi.

Čo vás prilákalo do Košíc? Účasť v Lige majstrov?
Áno, aj Liga majstrov je lákadlo. Idem do majstrovského tímu, ktorý patrí dlhodobo medzi najlepšie v súťaži. Ak odchytám v Košiciach napríklad dve dobré sezóny, môže mi to pomôcť posunúť sa v kariére ďalej. Navyše sa môžem ukázať aj v Lige majstrov.

Netúžili ste ostať v českej lige?
Čakali sme na predĺženie zmluvy s Libercom. Bolo to však zložité, lebo klub mal pod zmluvou okrem jana Lašáka aj Marka Schwarza. Snažili sa mu nájsť nejaký klub na hosťovanie, ale keď sa im nedarilo, nechcel som ďalej čakať a reagoval som na dobrú ponuku z Košíc.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Marcel Melicherčík