Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košičan Tomko sa teší na Slovan. Skvelá konfrontácia, tvrdí

Majú za sebou prvé tréningové dávky na ľade a dostávajú počas nich poriadne do tela. Hokejisti Košíc vstúpili v stredu do záverečnej fázy prípravy na novú sezónu. Odštartujú ju už 21. augusta v Kolíne duelom v Lige majstrov (okrem Kolína majú v skupine Oulu a Liberec).

24.07.2014 18:10
Anton Tomko Foto:
Anton Tomko s medailou pre víťaza uplynulej sezóny.
debata

„Potrebujeme sa kondične čo najlepšie pripraviť, ale popri tom už rozvíjať i herné kombinácie, systém, presilovky či oslabenia. Nemáme veľa času. Záťaž musíme vhodne rozložiť. Všetko smerujeme k prvému duelu v Kolíne. V Lige majstrov chcem ísť čo najďalej, hoci si uvedomujeme, že už postup zo skupiny bude náročný,“ naznačuje tréner úradujúceho slovenského šampióna Anton Tomko.

V kabíne mu pribudlo osem nových tvárí. Veľa si v klube sľubujú najmä od útočníkov Adama Lapšanského, Marka Zagrapana či obrancu Radka Philippa. Brankársky post vystužil po odchode reprezentanta Staňu Marcel Melicherčík.

„Hľadali sme typy, ktoré by pasovali do nášho systému hry – aktívneho a útočného hokeja. Zháňali sme dobrých korčuliarov a myslím si, že sa nám to celkom podarilo. Až neskôr sa však ukáže, ako sa noví hráči prejavia v zápasoch,“ dodáva Tomko. Teší ho, že bude mať k dispozícii širší káder, ktorý je pri účinkovaní v LM nevyhnutný.

„Chceme mať štyri kompletné a vyrovnané pätorky a na každú pozíciu kvalitnú náhradu, ak sa niekto zraní. Konkurencia je pozitívna. Každý hráč musí trénovať a hrať naplno. Makať pre kolektív, nie pozerať na vlastné ego,“ vysvetľuje kouč Košičanov.

Priaznivci východniarov sa už nevedia dočkať prípravného duelu proti bratislavskému Slovanu (6. augusta) a teší sa naň aj tréner Tomko.

„Vnímam to ako demonštráciu hokeja na Slovensku. Domáci majster sa stretne so slovenským zástupcom v KHL. Pôjde o prípravu, ale v prestížnom súboji bude chcieť každý veľmi vyhrať. Pre nás je to aj výborná príprava na duely Ligy majstrov. Zápas nám ukáže, v čom ešte máme najväčšie rezervy,“ dodáva Tomko.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #Anton Tomko