Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ďaloga a Cingel mieria zo zaniknutého Leva do Sparty

Slovenskí hokejisti Marek Ďaloga a Lukáš Cingel sa stali novými hráčmi Sparty Praha. Obaja prichádzajú do tímu z Holešovíc vzhľadom na situáciu v Leve Praha, kde mali v novej sezóne pôsobiť. Ďaloga prestúpil do Sparty Praha z Pardubíc, Cingel bol členom základnej zostavy Leva.

01.07.2014 20:54
Marek Ďaloga Foto:
Marek Ďaloga.
debata (1)

„O oboch sme mali záujem už skôr, s Levom mali podpísané dvojcestné zmluvy. Vzhľadom na aktuálnu situáciu sme využili možnosť vziať si ich do tímu, takže obaja prichádzajú do Sparty,“ uviedol na klubovom webe Sparty športový manažér klubu Patrik Martinec. Oba pražské kluby sú akcionársky prepojené a v minulej sezóne spolupracovali.

Dvadsaťpäťročný Ďaloga štartoval pred mesiacom na svojich druhých majstrovstvách sveta v kariére a bol najlepším slovenským obrancom. Stredoslovák v predchádzajúcich dvoch sezónach pôsobil v Pardubiciach, predtým hral v rodnom Zvolene, Detve či Spišskej Novej Vsi.

Cingel sa do Leva a následne Sparty Praha dostal cez Žilinu, Baie-Comeau (QMJHL). V Leve pôsobil posledné dve sezóny, v minulej 59 stretnutiach strelil štyri góly a pridal tri asistencie.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #Lukáš Cingel #Marek Ďaloga