Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Trenčín zaplavili športové hviezdy, Gáborík ukázal brankárske umenie

Víťazi Stanleyho pohára, hokejoví medailisti z majstrovstiev sveta či účastníci futbalových MS v Juhoafrickej republike. Aj takéto osobnosti videli diváci na Mierovom námestí v Trenčíne, v rámci nedeľného charitatívneho podujatia "Hviezdy deťom“.

22.06.2014 19:26
Hviezdy deťom, Marián Gáborík, Foto: ,
Marián Gáborík vo futbalovej bránke.
debata

Hokejisti na čele s Mariánom Gáboríkom, čerstvým víťazom najprestížnejšej hokejovej súťaže sveta, si zmerali sily s futbalovými reprezentantmi, ktorých viedol Juraj Kucka. Z hokejistov si najlepšie s loptou rozumel Tomáš Kopecký. Napriek tomu, by si to rád vyskúšal aj v obrátenom garde: "Na tejto akcii sa vždy rád zúčastním a verím, že si raz zahráme s futbalistami aj na ľade, ten náš šport.“

Najväčšiu divácku podporu – najmä u nežnejšieho pohlavia mal Tomáš Tatar a Branko Radivojevič. Bratia Marián a Marcel Hossovci sledovali futbalové dianie len spoza mantinelov. "Mám nejaké menšie zdravotné ťažkosti, tak nechám hrať mladších,“ povedal starší z bratskej dvojice Marián . Na margo podujatia poznamenal: "Hviezdy deťom majú v Trenčíne obrovskú tradíciu a je úžasné, že sa pomôže deťom, ktoré to potrebujú.“

Najväčší dôvod na úsmev mal čerstvý držiteľ Stanleyho pohára Marián Gáborík. Práve jeho Los Angeles vyradilo vo finále Západnej konferencie Chicago aj s dvojicou Slovákov Mariánom Hossom a Michalom Handzušom. "Už mi pomaly dochádza, čo som dosiahol. Naplno si to asi uvedomím, až keď pohár príde na Slovensko.“

V Trenčíne prestížny pohár zdvihol nad hlavu už Tomáš Kopecký, Marián Hossa i Zdeno Chára. Ak k tomu prirátame kapitána slovenskej futbalovej reprezentácie a bývalého hráča Trenčína Martina Škrtela je zrejmé, že mesto spod hradu Matúša Čáka je športovou baštou Slovenska. "Asi ťažko hľadať na Slovensku miesto, kde sa v jednom momente koncentruje toľko futbalových a hokejových hviezd. Chalanov nemusíme presviedčať a ak môžu, vždy radi prídu,“ prezradil Igor Schlesinger, marketingový manažér AS Trenčín – klubu, ktorý podujatie zastrešuje.

V rámci hlavného programu si zahrali aj mladé nádeje slovenského futbalu s výberom futbalistov a hokejistov. Akciu si pochvaľovali aj futbaloví reprezentanti. "Pre deti je výnimočné, že majú pohromade toľko športových osobností. Pamätám si z mladosti, keď som stretol hráčov Tatrana Prešov, mal som z toho obrovskú radosť a rešpekt,“ povedal Stanislav Šesták, ktorý sa pri prebiehajúcom futbalovom šampionáte rád vracia v myšlienkach o štyri roky dozadu, keď bolo Slovensko účastníkom MS.

"Pamätám si najmä na vuvuzely, ktoré trochu kazili celkový dojem zo šampionátu. Bol to však historický okamih pre Slovensko a verím, že sa nám to ešte podarí zopakovať.“ Svojho favorita na celkové prvenstvo pozná jednoznačne. "Sú to Nemci. Majú vyvážené a zohraté mužstvo. Strata jedného hráča neuberie na ich sile, pretože majú výborný kolektív,“ tvrdí 31-ročný futbalový reprezentant.

Na turnaji sa zúčastnili aj domáci futbalisti AS Trenčín, ktorí si prevzali pohár a medaile za druhé miesto v najvyššej súťaži. Spestrením akcie boli aj zápasy v bublinovom futbale – zorbingu. Počas predošlých piatich ročníkov sa vyzbieralo vyše 60-tisíc eur. V tomto roku pribudnú ďalšie a poputujú opäť na správnu vec.

Marián Gáborík počas akcie Hviezdy deťom.
Marián Gáborík a Andrej Sekera počas autogramiády.
+3Marián Gáborík vo futbalovej bránke.

© Autorské práva vyhradené

debata chyba
Viac na túto tému: #Marián Gáborík #Hviezdy deťom