Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Talentovaný Réway sa vrátil do pražskej Sparty

Slovenský hokejový reprezentant Martin Réway sa definitívne vracia do extraligovej Sparty Praha. Pražský rodák, považovaný za veľmi talentovaného útočníka, odišiel pred dvoma rokmi do zámoria, bol ale naďalej kmeňovým hráčom Sparty.

16.06.2014 11:32
Martin Réway Foto: ,
Martin Réway.
debata

S vedením klubu v pondelok podpísal novú dvojročnú zmluvu.

„Som rád, že budem hrať za Spartu. Vyrastal som tu od svojich šestnástich a vždy sa mi tu veľmi páčilo. Sparta je veľkoklub so všetkým a je pre mňa česť byť tu naspäť,“ pochvaľoval si úspešné zavŕšené rokovania devätnásťročný útočník, ktorý sa rozhodol, že už nebude pokračovať v tíme Gatineau Olympiques hrajúcemu kanadskú juniorskú súťaž QMJHL.

Plánoval návrat do Európy a práve Sparta sa zdala byť najpravdepodob­nejším variantom. „Riešilo sa, že by som mohol skúsiť NHL, ale keby to nevyšlo, šiel by som späť do juniorky, pretože kvôli veku ešte nemôžem hrať na farme. A ja už chcem hrať dospelý hokej,“ uviedol Réway.

Do Sparty prišiel v 16 rokoch z Martina s výhľadom veľkého prísľubu do budúcnosti. Pripojil sa k tímu staršieho dorastu a napriek svojmu veku odohral päť zápasov aj za sparťanských juniorov. „Už vtedy sme chceli Martina skúšať v A-tíme, ale rozhodol sa odísť do kanadskej juniorky, kde sa mu veľmi darilo,“ podotkol športový manažér Patrik Martinec.

„Tento rok bol aj na majstrovstvách sveta a rozmýšľal, či skúsi bojovať o NHL v zámorí, alebo sa vráti do Sparty. Sme veľmi radi, že bude zase pôsobiť v Sparte. Okrem toho, že to je veľký talent a šikovný útočník, nám bude plniť kľúčovú úlohu mladého hráča ročníka 1995,“ doplnil Martinec.

Vo svojej druhej sezóne v Gatineau odohral Réway vrátane play off 52 zápasov s bilanciou 25 gólov a 52 asistencií. Na juniorských MS v piatich dueloch nazbieral desať bodov za štyri góly a šesť asistencií, na seniorských MS si pripísal tri asistencie v siedmich dueloch. Vlani ho vo štvrtom kole draftoval Montreal, zmluvu s Canadiens ale zatiaľ nepodpísal.

Réway je ďalšou posilou Pražanov. Sparta už priviedla do tímu slovenskom brankára Rastislava Staňu, obrancu Michala Barinku a slovinského útočníka Roberta Sabolića.

debata chyba
Viac na túto tému: #Sparta Praha #Martin Reway