Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Jágr: Celý rok trénujem dvestovku, aby som na MS bežal štyristovku

Hokejového útočníka Jaromíra Jágra síce teší veľký ohlas fanúšikov, ktorí nesúhlasia s jeho koncom v reprezentácii, ale je podľa neho čas odísť.

27.05.2014 18:28
Jaromír Jágr Foto:
Jaromír Jágr.
debata (5)

Svoje rozhodnutie nechce prehodnocovať. Podľa svojich slov nie je národnému tímu po sezóne v NHL a prechode z užšieho na širšie európske klzisko tak prospešný, ako by si sám predstavoval. Navyše stráca pocit, že by mohol sám rozhodovať zápasy.

„Samozrejme si vážim každého fanúšika, ktorý si želá, aby som ďalej pokračoval. Ale to, čo som povedal, neprišlo len tak. Proste mám pocit, že je čas odísť, že už nie som taký hráč, aký som bol. Nie som schopný v daný moment rozhodovať zápasy. Môžem mať prínos pre mužstvo, ale už to nie je to, čo od seba ja osobne očakávam,“ povedal novinárom Jágr.

Na majstrovstvách sveta v Minsku, kde Česi skončili štvrtí, bol s ôsmimi bodmi za štyri góly a rovnaký počet asistencií z desiatich zápasov najproduktívnejším hráčom tímu. „Bol som zvyknutý, že môžem pomôcť mužstvu, dať gól alebo vytvoriť šancu pre spoluhráčov, ktorí ju dajú. Ale zrazu ten pocit postupne strácam,“ tvrdí.

Po pondelkovom prílete ešte reakcie ľudí ani poriadne nestihol vnímať. Užíval si chvíľku pokoj po dlhej sezóne. „Ľudia, ktorí hrali hokej na vysokej úrovni, pochopia, že celý turnaj hrá hráč v obrovskom strese a s obrovskou zodpovednosťou. Má na sebe reprezentačný dres a obrovské očakávania od fanúšikov. Zrazu turnaj skončí a z hráčov to hrozne spadne. Tie chvíle si chcem vychutnať a potom budem mať možno viac čas premýšľať o tom, čo bude ďalej,“ uviedol Jágr.

Podľa neho je ťažké sa po sezóne v NHL rýchlo preorientovať na širšie európske klzisko. Svoje skoršie slová potvrdil v Minsku, kde už v priebehu turnaja vyhlásil, že už to znova absolvovať nemieni. „Je to hrozne náročné pre akéhokoľvek hráča, nech je najlepší na svete, alebo som to ja,“ nadviazal.

„Je to ako keď bude nejaký bežec trénovať celý rok dvesto metrov a potom z ničoho nič na majstrovstvách sveta pobeží štyristovku. Neverím tomu, že uspeje. Aj keď sa to na veľkom i malom ľade nazýva rovnako hokej, tak je to úplne iná hra,“ podotkol.

Na budúcu sezónu v NHL predĺžil zmluvu v New Jersey, bez ohľadu na výsledky Devils ale fanúšikovia budú musieť jeho štart na majstrovstvách sveta v Prahe a Ostrave oželieť. „Keby som celú dobu nastupoval v Európe a hral na veľkom klzisku, nemyslím si, že by som mal problém hrať a nastúpiť na majstrovstvách sveta. Ale keď celý rok trávim v Amerike, je pre mňa veľký problém naraz prejsť na veľký ľad a hrať solídnu úlohu v tímu,“ dodal Jágr.

5 debata chyba
Viac na túto tému: #Jaromír Jágr