Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Košice sme si priali, znie z hokejového Liberca

V premiérovej sezóne v hokejovej Lige majstrov 2014/2015 bude mať úradujúci slovenský šampión HC Košice šancu zmerať si sily v základnej A-skupine okrem fínskeho Kärpätu Oulu a nemeckého Kolína Haie aj s českým zástupcom v tejto súťaži tímom Bílí Tygři Liberec.

21.05.2014 16:41
Košice, Nitra Foto: ,
Hokejisti Košíc.
debata

Ako po stredajšom žrebe v bieloruskom Minsku uviedol športový sekretár severočeského tímu Tomáš Krupka, v Liberci sa na súboje proti Košiciam veľmi tešia. „Veľmi sa na to teším, bude to súperenie bez jazykovej bariéry. Verím, že si to užijeme. Je to naša prvá príležitosť stretnúť sa so špičkovým slovenským klubom, máme z toho radosť. Priznám sa, že Košice sme si priali,“ povedal Krupka.

V Liberci v súčasnosti pôsobí až trio Slovákov – brankár Ján Lašák a útočníci Tomáš Bulík či Martin Bartek. Pre spomenutú trojicu budú mať stretnutia proti „oceliarom“ trochu špecifickejšiu príchuť. „Pre chlapcov to určite bude poriadne pikantné. Verím, že si to užijú obe strany. Zaujímavé to bude napríklad pre Janka Lašáka, ktorý má u nás dvojročnú zmluvu a v minulosti chytal aj za Košice,“ pokračoval zástupca účastníka českej extraligy a načrtol aj súčasné problémy v Liberci:

„Nie sme spokojní s predchádzajúcimi dvoma sezónami, nevydarili sa nám podľa predstáv. Najmä ročník 2012/2013 bol kritický, po ňom sme posilnili káder. Dá sa povedať, že v minulej sezóne to bolo lepšie, no nesplnilo to očakávania a tím sa ďalej vyvíja. Veľká neznáma bude, čo s kabínou urobí koniec kariéry Petra Nedvěda. Mužstvo prišlo o lídra a najväčšiu osobnosť. Ďalší hráči však dostanú viac priestoru, káder sa dopĺňa.“

Liberec v prechádzajúcej sezóne neuspel v predkole play-off českej extraligy, rok predtým dokonca bojoval v baráži o zotrvanie v najvyššej súťaži.

debata chyba
Viac na túto tému: #HC Košice #HC Bílí Tygři Liberec