Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Bratia Šťastní opäť ujdú do Kanady. Vo filme z Hollywoodu

Bratov Antona, Mariána a Petra Šťastných, pozadie ich úteku z bývalého Československa za oceán i ich pôsobenie v zámorskej hokejovej NHL by mal predstaviť film.

23.04.2014 15:40
Peter Šťastný, Anton Šťastný, Marián Šťastný Foto:
Bratia Šťastní v drese Quebecu Nordiques.
debata (14)

So spolupracovníkmi ho pripravuje Gilles Léger. Dnes 72-ročný Kanaďan, ktorý ako riaditeľ oddelenia pre hráčske otázky Quebecu Nordiques stál v minulosti za odchodom bratského tria za oceán, je v kontakte s producentmi z Hollywoodu a tvrdí, že už čoskoro bude hotový scenár.

„Toto je príbeh, o ktorý je záujem. Na jeho základoch by mohol vzniknúť dobrý film,“ povedal Gilles Léger. Peter a Anton odišli do Kanady počas výjazdu Slovana Bratislava v auguste 1980, brat Marián, ktorý mal v tom čase už rodinu a deti, emigroval o rok neskôr. Léger zatiaľ neprezradil, s ktorým producentom rokuje. Film by mal vzniknúť v koprodukcii Hollywoodu, štátu Québec a Francúzska, ktoré by malo poskytnúť financie z kinematogra­fického frankofónneho fon­du.

Léger upozorňuje, že natočenie filmu je behom na dlhé trate a žiada o trpezlivosť. „Môže to trvať štyri alebo päť rokov. Chceme, aby to bolo podľa skutočného príbehu. Odmietol som už veľkorysú ponuku od spoločnosti z Québecu, pretože ma neuspokojoval návrh dohody,“ tvrdí Léger.

Dokument o príchode bratov Šťastných do Kanady (vo francúzštine)

Z bratského tria žije naďalej v regióne Québecu Marián Šťastný. V Kanade vlastní hotel a golfové ihrisko. Spolu s bratmi vyslovil súhlas s projektom prípravy filmu. „Volal mi Légerov syn. S bratmi sme neprotestovali. Chcel by som, aby bol film verný realite a nie príliš prikrášlený,“ povedal Marián Šťastný, ktorý si však nechce v snímke zahrať. „Nemám herecké ambície, nie som megaloman,“ smial sa Marián Šťastný.

14 debata chyba
Viac na túto tému: #Peter Šťastný #Marián Šťastný #Anton Šťastný