Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Hokejisti Brna mali veľké šťastie. Pri návrate z Prahy unikli hroznej nehode

Hokejisti Komety Brno pri návrate zo štvrtkového zápasu semifinále play off českej extraligy na Sparte len tesne unikli vážnej dopravnej nehode.

04.04.2014 15:08
havária, diaľnica, kamión Foto:
Ilustračné foto
debata

Na 52. kilometri diaľnice Praha – Brno sa sto metrov pred nimi zrazili tri kamióny. Vodič autobusu s brnenskými hráčmi sa chystal predbehnúť kamión, ktorý zrazu vybočil zo svojho pruhu. Dostal šmyk, preletel cez zvodidlá a na protiľahlej strane vozovky sa zrazil s dvoma kamiónmi.

Havária sa stala necelú hodinu pred polnocou neďaleko Zruče nad Sázavou. Vodiči kamiónov boli ťažko zranení. Diaľnica bola sprejazdnená až ráno okolo piatej hodiny.

„Pospával som pri videu. Zrazu som počul šoféra, ako niečo zakričal. Zľakol som sa,“ uviedol tréner Kométy Vladimír Kýhos. „Videl som kamión, ktorý asi sto metrov pred nami dostal šmyk. Príves šiel pred kabínu vodiča, ktorú stočil. Kamión naprieč vletel cez zvodidlá na druhú stranu,“ dodal kouč, ktorý ani nechcel uvažovať nad tým, čo by sa stalo v prípade, že by autobus išiel o niečo rýchlejšie.

„Keď niečo podobné človek vidí naživo, tak si uvedomí, aké nebezpečenstvo mu hrozí. Jazdím po diaľnici často domov. Človek je odkázaný na to, či bude v pravú chvíľu o sto metrov ďalej,“ povedal Kýhos.

Hororový zážitok zanechal stopy aj na hráčoch. „Je to nepríjemné. Stále to máme v hlavách. Mohlo to dopadnúť oveľa horšie aj pre nás,“ uviedol útočník Vojtěch Nemec. „Uvedomil som si , čo by sa stalo, keby som išiel napríklad s osobným autom na protiľahlej strane diaľnice s rodinou. Hrozný zážitok nás nesmie rozhodiť pred pokračovaním semifinále. Musíme myslieť na hokej,“ dodal hokejista Brna, ktoré za stavu 1:1 na zápasy privíta Spartu v ďalšom semifinálovom zápase v nedeľu.

debata chyba
Viac na túto tému: #Kometa Brno