Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Film o Demitrovi príde do kín na budúci rok

V roku 2014 uvedú do kín biografický dokument "38" o slovenskom hokejistovi Pavlovi Demitrovi. Film priblíži fanúšikom životný príbeh skvelého športovca, kapitána Slovenska na svetovom šampionáte 2011 v Bratislave a Košiciach.

05.11.2013 12:50
10. Pavol Demitra Foto:
Pavol Demitra.
debata (1)

Producentom filmu „38“ je Dano Dangl, snímka vzniká za účasti a podpory Demitrovej manželky Majky. Zábery natáčali aj v ruskom Jaroslavli, kde hokejista s ďalšími hráčmi Lokomotivu tragicky v septembri 2011 zahynul.

„Tím, ktorý na tvorbe dokumentu pracuje, spája jediná myšlienka – vzdať úprimnú poctu Paľovi, jeho životu, rodine, talentu aj jeho športovým fanúšikom,“ hovorí Daniel Dangl. „Spoločne s producentmi filmu prinášame fanúšikom unikátny dokument o človeku, ktorý v jednom momente dokázal spojiť doslova celé Slovensko. A to je nielen v dnešnej dobre nesmierne vzácne,“ hovorí Naďa Kacera, brand manažérka značky Corgoň.

Číslo 38 nosil Pavol Demitra na drese od roku 1996, keď si ho prvý raz vybral z kolekcie v Grand Rapid Griffins a stalo sa súčasťou jeho hráčskej slávy v NHL, KHL aj slovenskej reprezentácii. Demitra tragicky zahynul pri páde lietadla Jak-42 na letisku Tunošna pri Jaroslavli. Pri tragédii zahynulo 43 členov klubu Lokomotiv.

Demitra bol nesmierne kreatívny hráč, hokejový umelec, charizmatický a ušľachtilý človek s citlivou dušou. Vrcholné herné majstrovstvo a líderské schopnosti ho posunuli medzi športových velikánov.

Jeho kariéru zdobí bronz z MS 2003 vo Fínsku, rovnaký kov z MS juniorov 1993 (ešte v drese ČSFR). Trojnásobný účastník Zápasu hviezd NHL (1999, 2000 a 2002) získal v roku 2000 Lady Byng Memorial Trophy, prestížnu cenu pre hokejistov so športovou virtuozitou a zmyslom pre džentlmenstvo na ľade i mimo neho. Od toho istého roku bol aj držiteľom Ceny fair play SOV. Všade tam, kde hrával, očaril fanúšikov, vyslúžil si uznanie spoluhráčov, súperov i odborníkov.

V roku 2003 získal Zlatý puk pre najlepšieho hokejistu SR. Na ZOH 2010 vo Vancouveri bol členom All-Stars i najproduktív­nejším hráčom. Na záver bohatej reprezentačnej kariéry s emotívnou rozlúčkou počas MS 2011 ocenili hráčske kvality kapitána tímu Demitru titulom Najlepší útočník SR 2011.

1 debata chyba
Viac na túto tému: #film #Pavol Demitra