Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Bielorusov by mohol dirigovať na domácom šampionáte Hanlon

Po neúspechu na hokejových majstrovstvách sveta pravdepodobne v Bielorusku odvolajú trénera Andreja Skabelku. Vedenie Bieloruskej hokejovej federácie zatiaľ nerozhodlo o odvolaní, ale jeho predstavitelia sa už údajne obzerajú po novom kormidelníkovi reprezentácie.

17.05.2013 15:46
Glen Hanlon Foto:
Glen Hanlon.
debata

Spolu so Skabelkom by mal skončiť v tíme aj jeho doterajší asistent Ľubomír Pokovič. Nahradiť by ich mal realizačný tím, ktorého šéfom by mal podľa denníka Pressbol byť Kanaďan Glen Hanlon. Päťdesiatšesťročný bývalý tréner slovenskej reprezentácie už Bielorusov v minulosti viedol. V roku 2006 s nimi obsadil na šampionáte v Rige 6. miesto, čo je ich historicky najlepší výsledok. S národným tímom Bieloruska potom spolupracoval aj v ďalších rokoch.

Podľa Pressbolu už predstavitelia Bieloruskej hokejovej federácie kontaktovali Hanlona. Kanaďan sa z rodinných dôvodov vrátil do Vancouveru a posledné dva roky pracoval ako asistent v juniorskom tíme Giants.

„Chcel som zostať pri hokeji aj po návrate do Vancouveru. Boli to pre mňa produktívne roky. Mal som mnoho času na získanie nových vedomostí, pracoval som navyše s mladými hráčmi. V súčasnosti som pripravený na novú výzvu. Čo sa týka Bieloruska, rád sa podelím o názory na hokej v tejto krásnej krajine. Zatiaľ však nebudem hovoriť o nijakom obchodnom spojení mojej trénerskej profesie s profesionálnym športom,“ povedal pre Pressbol Hanlon.

Bielorusi na majstrovstvách sveta 2013 v Štokholme zdolali len Slovincov a v základnej skupine obsadili 7. miesto, celkovo im patrila 14. priečka. Pred šampionátom mali jednu istotu, že z elitnej kategórie ako organizátor budúcoročného svetového šampionátu nevypadnú.

debata chyba