Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Predstavia sa najlepší hokejisti v Soči? Rozhodne sa do mája

Definitíva o účasti hráčov z hokejovej NHL na zimných olympijských hrách v Soči v roku 2014 by mala padnúť do mája. Vedenie NHL sa nebráni uvoľneniu hokejistov, ale chce recipročne získať niektoré výhody.

24.02.2013 09:50
Kanada Slovensko Luongo bránka Foto: ,
Momentka zo stretnutia Slovensko - Kanada na olympijských hrách vo Vancouvri.
debata

O nevyjasnených otázkach sa hovorilo nedávno na schôdzke v New Yorku, na ktorej sa stretli zástupcovia NHL, hráčskej asociácie NHLPA, Kontientálnej hokejovej ligy KHL, Medzinárodnej hokejovej federácie IIHF a Medzinárodného olympijského výboru MOV.

„Stretol som sa v New Yorku s komisárom NHL Garym Bettmanom, potom s ním hovoril aj prezident IIHF René Fasel. Rozhodnutie bude známe do mája, problematické otázky môžeme ľahko vyriešiť. NHL nestratí žiadne financie, pretože sa odohrá kompletná sezóna, počet zápasov zostane rovnaký. Olympiáda môže ešte zvýšiť záujem o boje o Stanleyho pohár,“ povedal v rozhovore pre championat.com šéf KHL Alexander Medvedev.

Podľa ruského funkcionára je nutné pracovať v najbližšom čase na vytvorení medzinárodného kalendára, ktorý bude zohľadňovať veľké akcie. Majstrovstvá sveta by sa podľa jeho názoru mohli konať raz za dva roky, každé štyri roky sú zimné olympijské hry a raz za štyri roky by bol v zámorí Svetový pohár. „Všetci sme presvedčení, že olympijské hry majú pozitívny vplyv na celý hokej, je to najlepší turnaj na úrovni reprezentácií,“ doplnil Medvedev.

debata chyba