Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Lintner sa dohodol so švédskym klubom BK Rögle

Slovenský hokejový obranca Richard Lintner po krátkodobých pôsobeniach v extraligových kluboch ŠHK 37 Piešťany a Dukla Trenčín podpísal zmluvu so švédskym mužstvom BK Rögle.

05.01.2013 14:57
Richard Lintner Foto:
Richard Lintner.
debata

Dohoda znie do 25. januára. Informuje o tom oficiálny web účastníka elitserien. „Berieme Richarda ako okamžitú pomoc. Ide o krátkodobý kontrakt s opciou,“ uviedol na internetovej stránke klubu športový riaditeľ Pelle Svensson.

Skúsený 35-ročný bek už v minulosti pôsobil vo Švédsku, v ročníku 2007/2009 hral za Färjestad. Predtým aj za Skellefteu, Djurgaarden a MODO Hockey. „Nad ponukou Rögle som dlho nerozmýšľal. Teším sa na túto výzvu aj na návrat do najvyššej švédskej súťaže,“ priznal Lintner.

Trenčiansky rodák v tejto sezóne absolvoval v slovenskej extralige 7 zápasov s bilanciou 3 góly a 3 asistencie. V predchádzajúcom súťažnom ročníku hrával vo Fínsku za Lukko Rauma a SaiPa Lappeenranta. Hokejový svetobežník počas kariéry pôsobil aj v NHL v kluboch Nashville, New York Rangers a Pittsburgh, okrem Švédska si vyskúšal aj najvyššiu súťaž vo Švajčiarsku (Fribourg-Gottéron) i ruskú KHL (Dinamo Minsk). V reprezentácii má z MS okrem zlata z Göteborgu 2002 aj bronz z Helsínk 2003.

debata chyba