Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Zlá správa pre Kometu. Petrovický si už asi vo finále nezahrá

Hokejisti Komety Brno sa vo zvyšných zápasoch finálovej série proti Pardubiciam budú musieť zaobísť bez slovenského útočníka Róberta Petrovického, ktorý po otrase mozgu stále netrénuje a má zdravotné problémy.

11.04.2012 18:25
Róbert Petrovický Foto:
Róbert Petrovický.
debata

Petrovický sa zranil po prudkom náraze na mantinel v pondelkovom prvom finálovom dueli v Pardubiciach. Lekár brnenského tímu ho odviedol do kabíny a následné vyšetrenie v pardubickej nemocnici potvrdilo otras mozgu. Okrem Petrovického chýba Komete v play-off dvojica dlhodobo zranených útočníkov Miroslav Holec a Vojtech Němec.

„Petrovického stále bolí hlava. Je málo pravdepodobné, že by za tejto situácie ešte do série naskočil. Pri poranení mozgu je ťažké odhadnúť dĺžku liečby. Samozrejme by som uvítal, keby ešte hral. Ale veľmi v to neverím,“ povedal kouč Brna Zdeněk Venera.

Absencia skúseného tridsaťosemročného Petrovického znamená pre Brno citeľnú stratu. V play off je so štyrmi gólmi a troma asistenciami ôsmym najproduktívnejším hráčom tímu. Jeho sila okrem hokejového umu na ľade bola aj v tom, že dokázal tím vyburcovať.

„Play off prináša tvrdé súboje, tržné rany. Na to sú ale lekári, aby ich zašili a hralo sa ďalej,“ tvrdil ešte pred začatím play off Petrovický. Teraz ho ale otras mozgu s najväčšou pravdepodobnosťou pripravil o vyvrcholenie sezóny.

Bývalý slovenský reprezentant štartoval na troch olympijských hrách, pôsobil v NHL aj KHL. Do Brna prišiel v októbri minulého roka ako náhrada za zraneného Radima Hrušku.

debata chyba