Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Slovenské hokejbalistky získali na MS striebro, hokejbalisti bronz

Slovenské hokejbalistky získali na majstrovstvách sveta v Plzni rovnako ako pred dvoma rokmi v Nemecku strieborné medaily. V sobotňajšom finále prehrali Slovenky s favorizovanou Kanadou po dramatickom priebehu 2:5.

20.06.2009 13:59
Hokejbal Foto:
Hokejbal.
debata

Hokejbalistky spod Tatier neuspeli na šampionáte v prvom zápase. Finále mali veľmi dobre rozohrané, v 7. min Petrovičová otvorila skóre. Výbornou obranou na čele s brankárkou Tomčíkovou odolávali početným kanadským útokom. Hráčkam z krajiny javorového listu sa však v druhej polovici zápasu podarilo dvoma rýchlymi gólmi výsledok otočiť. Pred záverom druhej tretiny ešte Matejová vyrovnala. Kanaďanky svoju prevahu využili v záverečnej tretine dvoma gólmi v 39. a v 43. min. V závere do prázdnej bránky stanovila na konečných 5:2 do prázdnej bránky Berubeová.

„Keby sme v poslednej tretine neodišli fyzicky, tak by sme podľa mňa mohli uspieť. Bohužiaľ sa tak nestalo, ale aj tak si myslím, že druhé miesto je pre nás skvelé umiestnenie,“ povedala po zápase podľa internetovej stránky šampionátu obrankyňa Ivana Gajdošová a tréner Jaroslav Kolibík ju doplnil: „V piatok sme odohrali ťažký duel s Českom, ktorý sa prejavil v poslednej tretine. Odpadli sme fyzicky a bolo po zápase. Druhé miesto je pre nás úspech.“

V Plzni boli úspešní aj slovenskí hokejbalisti, ktorí získali bronzové medaily. V súboji o konečné 3. miesto zdolali zverenci Romana Töröka USA 5:2. Slováci sa tešili z cenného kovu na každých MS, na ktorých štartovali. V sobotu získali deviatu medailu, štvrtú bronzovú (bilancia 2–2–4).

Američania otvorili skóre Schlegelom už v 3. min. Slováci sa potom dlho nedokázali presadiť proti ich pozornej obrane. V polovici zápasu však troma rýchlymi gólmi výsledok otočili. V 28. min Tóth zvýšil na rozdiel troch gólov, Američania ešte do druhej prestávky dokázali znížiť na 2:4. V záverečnej tretine sa skóre menilo až v jej posledných sekundách, keď do prázdnej bránky Hrivňák upravil na konečných 5:2.

„Tím sme pred turnajom doplnili o hokejistov a dúfali, že bude patriť medzi najlepšie mužstvá. Podľa môjho názoru semifinále s Českom jasne ukázalo, že slovenský hokejbal patrí k svetovej špičke. Myslím, že sa naše ciele tu naplnili a s tretím miestom som spokojný. Pred posledným zápasom sme mali obavy, aby v sebe hráči po semifinálovej prehre s Českom našli dostatok motivácie. Hráči vedeli, že keď vyhrajú, môžu byť tretí a dali do zápasu všetky sily, ktoré im po náročnom šampionáte ešte ostali,“ hodnotil podľa stránky šampionátu tréner Slovenska Roman Török.

Výsledky MS v hokejbale

Ženy, finále: Slovensko – Kanada 2:5 (1:0, 1:2, 0:3). Góly: 7. Petrovičová (Kapustová), 28. Matejová – 25. Binningová (Websterová), 26. Websterová (MacLeanová), 39. Stachiwová, 43. Websterová (Shirriffová), 44. Bérubéová (Spoonerová). O 3. miesto: Česko – USA 3:0 (1:0, 1:0, 1:0).

Muži, o 3. miesto: Slovensko – USA 5:2 (0:1, 4:1, 1:0). Góly: 20. Tóth (F. Polák, Hrivňák), 22. Ladiver (Škvaridlo), 23. F. Polák (Kapánek), 28. Tóth (Varga, Svitana), 45. Hrivňák (Ladiver) – 3. Schlegel (Sholtz, Hildreth), 30. Hadley (Housser). Finále: Česko – India 4:3 po predĺžení (1:2, 1:0, 1:1 – 1:0), o 5. miesto: Portugalsko – Kanada 0:8 (0:4, 0:3, 0:1). 

debata chyba