Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Križan: Na jednej strane som šťastný, na druhej naštvaný

"Rád by som všetko povedal, ale momentálne nemôžem, keďže mi to klub zakázal," hovorí o svojom konci vo švédskom MODO Hockey brankár Karol Križan.

18.12.2008 06:02
Karol Križan Foto:
Karol Križan ešte v drese MODO.
debata

Vedenie klubu sa vyjadrilo, že ste nedodržiavali tímovú koncepciu a vydali sa vlastnou cestou. Môžete prezradiť, čo tým mysleli?
Rád by som všetko povedal, ale momentálne nemôžem, keďže mi to klub zakázal. To, čo viete, je verzia klubu. Ja by som veľmi rád povedal celú pravdu, a to, čo cítim, ale teraz to naozaj nejde. Naozaj nemôžem.

V MODO ste pôsobili vyše tri roky. Ako budete na klub spomínať?
Zažil som tu super chvíle, vyhrali sme titul, darilo sa mi. Nemám dôvod na apatiu. Tímu prajem, aby sa im darilo, nech vyhrávajú.

Tohtoročné problémy v klube vyhrotili aj švédski novinári, ktorí sa nechvalne vyjadrovali na vašu adresu.
To, čo som zažil, nikomu neprajem. Stále na mňa útočili, akoby som ja mohol za všetky neúspechy. Keď mužstvo prehrá 0:7, je to len a len chyba brankára? Viackrát som klub prosil, nech to rieši, no nič sa nedialo. Ja som síce odolný človek a nerobím si hneď zo všetkého ťažkú hlavu, ale toto už bolo na nevydržanie. Aj preto som teda dva týždne dozadu predstaviteľom klubu povedal, že chcem odísť.

Čo vám na to povedali?
Vtedy to kategoricky zamietli. V ďalších zápasoch sa nám aj darilo, no a teraz prišlo toto. Na jednej strane som šťastný. O odchode som už dlhšie sníval, keďže som v klube nevidel perspektívu, na druhej strane som naštvaný, ako to celé prebehlo. Opakujem, nemôžem ani povedať, čo presne cítim. 

Viete už, akými krokmi sa bude uberať vaša ďalšia hokejová kariéra?
Všetko sa ukáže v najbližších dňoch, môj agent už má plné ruky práce. Už sa objavili ponuky z Ruska, Švajčiarska a Nemecka. Uvidíme…

So Švédskom teda končíte?
To je ťažká otázka. Momentálne si to však neviem predstaviť.

Po vašom odchode zostane v klube doterajšia dvojka Michal Zajkowski a junior Niklas Svedberg. Majú na to, aby pozdvihli výsledky tímu?
Nechcem byť voči chalanom hnusný, navyše preto, že Michal je môj kamarát, ale ak chce MODO pomýšľať na play-off, bude musieť zohnať nového gólmana. Mnohokrát som nechápal, prečo stále musím chytať ja. Samozrejme, brankár chce chytať, ale to, čo sa dialo v MODO, bolo na nepochopenie. Do bránky by ma asi postavili aj vtedy, keby som mal drevenú nohu. Zajkowski bol tým pádom totálne nerozchytaný, a keď sa náhodou dostal do bránky, nebol rozohratý, dostal kŕče a už som šiel do bránky ja.

debata chyba