Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Kropáč sa vrátil na miesto činu, na Ufu nespomína v dobrom

Slovenský hokejový útočník Radoslav Kropáč sa po viac ako šiestich rokoch vrátil na miesto činu - do ruskej Ufy. V súčasnosti už hráč Slovana Bratislava so svojím mužstvom pricestoval do tohto mesta na duel 6. kola C-skupiny hokejovej Ligy majstrov, ktorým slovenský majster uzavrie svoje tohtosezónne pôsobenie v prestížnej kontinentálnej klubovej súťaži.

03.12.2008 13:29
Kropáč Foto:
Radoslav Kropáč.
debata

Práve v klube Salavat Julajev Ufa Kropáč krátko pôsobil v sezóne 2001/2002. „Keď sme sem cestovali, vedel som, do čoho idem. Samozrejme, že na obdobie strávené v Ufe si spomínam, bolo som tu však iba krátko, približne jeden mesiac,“ spomínal Kropáč na pobyt v Rusku.

V drese Salavatu odohral síce iba osem zápasov, ale na ruskú hokejovú školu zabudnúť nemôže. „Ruský hokej je kapitola sama o sebe. Ale odohral som tu málo duelov na to, aby som to mohol hodnotiť globálne. Žiaľ, nepadol som si do oka s trénerom, nenašli sme spoločnú reč a radšej sme sa dohodli na ukončení zmluvy.“ Práve do tohto klubu smerovali Kropáčove kroky po rýchlom odchode z viac ako miliónovej metropoly Baškirska.

Za šesť rokov sa toho v Salavate veľa zmenilo. Z vtedajšej zostavy je súčasťou kádra trénera Sergeja Michaľova už iba krídelník Andrej Sidjakin, ale ten koncom októbra v Bratislave v úvodnom súboji v LM nehral. Mužstvo z Ufy hráva svoje domáce zápasy už na novom štadióne Ufa Aréna. „Môj návrat nesprevádzali špeciálne emócie, iba normálne dojmy. Je to taká obyčajná cesta do Ruska. Viacerí chalani už v Rusku boli, preto sme vedeli, do čoho ideme. Je tu takmer nový a veľmi pekný štadión, ja som hrával ešte na starom. Aj hotel je dobrý a a veľkým pozitívom je, že tu ešte nie je veľká zima,“ prezradil svoje dojmy 33-ročný Bratislavčan.

Ostrieľaný útočník by si napriek nie príliš dobrej skúsenosti z minulosti vedel v súčasnosti predstaviť svoje pôsobenie v Salavate. „A pre­čo nie? Teraz je iná doba, pomery sa zmenili. Určite by som si vedel predstaviť, že by som hral za Ufu. Pred siedmimi rokmi som to mal podstatne ťažšie, bol som tu sám. Neboli tu ďalší českí ani slovenskí hokejisti. Teraz sú v mužstve až štyria chalani z Česka, takže aj mne by sa tu adaptovalo oveľa jednoduchšie.“

Stabilnej opore belasých by nerobilo problém ani dlhé cestovanie za jednotlivými súpermi v Kontinentálnej hokejovej lige. „Cestovanie je len vec zvyku. Rozoprával som sa s českým hokejistom Mikeskom, ktorý tu hráva. On si na to už zvykol, takže po nejakom čase by som s tým určite nemal problém ani ja,“ dodal Kropáč.

debata chyba