Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Ľubľanu sa pripravila o titul sama

Hokejisti Red Bull Salzburg získali titul v Rakúsku, keď si vo finálovej sérii poradili so slovinským tímom Olimpija Ľubľana 4:2 na zápasy. Pravda, domáci titul mali istý už po semifinále, keďže ich finálovým súperom bolo slovinské mužstvo.

26.03.2008 17:10
debata

V sérii prehrával Salzburg už 1:3, ľubľanských zverencov amerického kouča Mikea Posmu delila od historického úspechu jediná výhra. Akurát v deň piateho pokračovania série v Mozartovom meste však prišla pre klub zo slovinskej metropoly veľká rana. Ich víťazstvo pre administratívnu chybu kontumovali a stav série sa zmenil z 3:1 pre Olimpiju na 2:2. Mužstvo Salzburgu vedené Pierrom Pagem následne zvládlo piaty zápas a ujalo sa vedenia 3:2 na zápasy, hoci len pár hodín predtým to bolo 1:3 v jeho neprospech. Titul si Rakúšania potom už nenechali zobrať a triumfovali aj v šiestom dueli série a celkovo 4:2 na zápasy.

Hokejisti Alba Volán Székesfehérvár sa po šiesty raz za sebou stali víťazmi maďarskej ligy. Cez play-off prešli s deviatimi víťazstvami a bez jedinej prehry, keď vo finále zdolali rumunský tím HC Miercurea Ciuc. Székesfehérvár, ktorý hral najvyššiu rakúsku súťaž a v základnej časti I. maďarskej ligy nastupoval s B-tímom (obsadil 6. miesto), si vo vyraďovacích bojoch poradil vo štvrťfinále s Újpestom Budapešť 2:0 na zápasy, v semifinále s SC Miercurea Ciuc 3:0 na zápasy a vo finále s HC Miercurea Ciuc po sérii 4:0. Jediným slovenským hokejistom na súpiske Székesfehérváru je obranca Rastislav Ondrejčík, ktorý má aj maďarské občianstvo.

V holandskej lige sa stal majstrom Tilburg Trappers, ktorý vo finále triumfoval nad Heerenveen Flyers 3:1.

Majstrami Poľska sa po siedmy raz stali hokejisti Cracovie Krakov, vo finálovej sérii zdolali GKS Tychy 4:2 na zápasy. Cracovia sa na majstrovský trón vrátila po dvoch rokoch. V drese klubu z Krakova oslavovali poľský titul aj Slováci Vladimír Búřil, Jozef Mihálik, Rudolf Verčík a Andrej Kmeč. Definitívu dal Krakov po víťazstve 2:0 v šiestom zápase na vlastnom ľade, v ktorom do prázdnej bránky v 59. min strelil posledný gól tohto ročníka poľskej ligy obranca Búřil.

debata chyba