Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Pozrite si: Obliaty Neliba tancoval, hráči fajčili a skandovali

V šatni hokejistov Slovana to v sobotu večer vyzeralo ako po víťaznej majstrovskej bitke. A bola to pravda. Vôňa šampanského sa miešala s cigarovým oparom, revala hudba a skandovali sa víťazné refrény. Nechýbali tie o belasej Bratislave, ale aj s trochu vulgárnejším obsahom. Kto neskáče, ten je k....

22.04.2012 12:07
Slovan, majster Foto:
Majstrovské oslavy v šatni Slovana.
debata

V centre osláv nemohol chýbať ani tréner majstrovského tímu. Janovi Nelibovi najprv hráči vyliali na hlavu kýbeľ plný energetického nápoja gatorade a v modrej mláke, ktorá z toho vznikla, si neskôr aj zatancoval. A pohyby nemal zlé.

„Rád sa pohybujem a tancujem,“ vravel v dobrej nálade Neliba. Bolo na ňom vidieť, že sa teší na dlhé majstrovské oslavy. „Užívam si to spontánne ako hráči. Teraz vypijem všetko čo príde. Valašská slivovica manažéra Štefla realizačnému tímu veľmi chutila,“ dodal český tréner majstra.

„Pre tento moment sme makali celý rok. Nehovorím, že sme boli v tejto finálovej sérii lepší, ale dali sme rozhodujúci gól v pravý čas. Je to môj prvý titul a teraz si ho vychutnávam,“ povedal brankár Branislav Konrád krátko po tom, čo si pripálil majstrovskú cigaru.

Tréner Slovana Jan Neliba s trofejou. Foto: TASR
Jan Neliba Tréner Slovana Jan Neliba s trofejou.

Trochu obďaleč od všeobecného veselia sa držal hráč, ktorý bujaré oslavy príliš nemusí. O to viac však svojimi bodmi a skúsenosťami pomohol belasým k titulu – najproduktívnejší hráč play-off Miroslav Šatan. „Výborný hokejista. Som rád, že som s ním mohol nastupovať v jednom útoku,“ uviedol Šatanov rovesník, 37-ročný Ján Lipiansky.

„Bol lídrom v kabíne aj na ľade. Stačí sa pozrieť na jeho kanadské bodovanie,“ pridal pochvalu generálny manažér Slovana Maroš Krajči. „Miro je trochu askéta, ale dúfam, že na jedného panáka ho presvedčím,“ vyzval Šatana tréner Neliba.

Položiť Šatanovi otázku, ako vysoko v kariére kladie aktuálny majstrovský titul z košického ľadu, možno nebolo práve najšťastnejšie. Chlap, ktorý priviedol Slovensko k titulu majstra sveta, získal Stanleyho pohár v drese Pittsburghu a bol aj najlepším strelcom olympijského turnaja v Lillehammeri 1994, sa však len pousmial.

   

„Každý titul je hodnotný. Veľmi si vážim aj tento so Slovanom. Počas sezóny sme mali rôzne výkyvy, ale dá sa povedať, že sme kolektív brúsili a pripravovali ho na play off. A pripravili sme sa dobre – forma nám gradovala v pravý čas,“ uviedol kapitán bratislavského Slovana.

K tesnému výsledku finálovej série Šatan podotkol: „Táto séria bola najzaujímavejšia aj najhodnotnejšia z celej vyraďovacej časti. Rozhodol jeden gól a navyše v predĺžení. To hovorí samo za seba. V siedmom zápase zvíťazil hokej. Trošku viac sme bojovali a celkom sme si to víťazstvo zaslúžili.“

Tréner Slovana Jan Neliba s trofejou.
debata chyba