Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Čechov i Omsk kontumačne prehrali. Kluby dostali i mastné pokuty

Disciplinárna komisia KHL potrestala kluby Viťaz Čechov a Avangard Omsk kontumačnými prehrami 0:5 za sériu bitiek v sobotňajšom vzájomnom stretnutí, ktoré viedli k jeho predčasnému ukončeniu už po necelých 4 minútach hry.

10.01.2010 19:01
Čechov - Omsk, bitka Foto:
Čechov - Omsk, bitka.
debata

Disciplinárna komisia KHL posudzovala jednotlivé súboje prostredníctvom videomateriálov a výpovedí rozhodcov, inštruktora duelu a zástupcov jednotlivých klubov takmer sedem hodín. Čechov zároveň dostal varovanie, že prípadný ďalší incident bude pre Viťaz znamenať vylúčenie z KHL.

Okrem toho musí Čechov zaplatiť pokutu vo výške 4 milióny rubľov (približne 100-tisíc eur), Omsk dostal miliónovú (približne 25-tisíc eur). Šesť hráčov Čechova (Darcy Verot, Brendon Sagdan, Serge Zuborcev, Rustam Bachridinov, Alexej Litvinenko a Dmitrij Megalinskij) zároveň nesmie nastúpiť na najbližší duel, z Avangardu dostal jednozápasový dištanc iba Dmitrij Vlasenkov, ktorý bude chýbať v pondelok v dueli proti Ufe.

Obaja hlavní tréneri Alexej Jaruškin a Igor Nikitin dostali pokuty 50-tisíc rubľov (približne 1250 eur). Najaktívnejší bitkári Darcy Verot, Brendon Sagdan, Alexander Svitov a Dmitrij Vlasenkov prispejú do pokladnice KHL sumou 150-tisíc rubľov.

Sobotňajšie stretnutie medzi Viťazom Čechov a Avangardom Omsk ukončila už v 4. min hromadná bitka medzi hráčmi oboch tímov. Rozhodcovia udelili vyše 600 trestných minút. „Je to veľká hanba. Iné slovo na to ani nemám. Čo bolo príčinou bitky? Nemám na to jednoznačnú odpoveď. Možno sa hráči Viťaza chceli ukázať pred svojimi fanúšikmi a trochu ich zabaviť. Hokeja dnes bolo veľmi málo,“ priznal pre magazín Šajbu-Šajbu útočník Omska Alexander Svitov.

debata chyba