Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Dajte Slafkovskému 64 miliónov dolárov! Legenda Montrealu vie, čo musí vedenie Canadiens urobiť

Slovenský útočník Montrealu Canadiens Juraj Slafkovský má síce nováčikovskú zmluvu platnú ešte pre ročník 2024/25, ale nový kontrakt bude môcť podpísať už o pár mesiacov.

23.03.2024 14:00
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský oslávi za týždeň v sobotu 20. narodeniny.
debata

Legenda klubu a bývalý kapitán Canadiens Vincent Damphousse tvrdí, že by vedenie najslávnejšieho kanadského tímu nemalo dlho otáľať a ponúknuť mu kontrakt čo najskôr.

"Nebál by som sa 1. júla dať Jurajovi Slafkovskému kontrakt na osem rokov,“ povedal Damphousse pre L’Antichambre.

Dalibor Dvorský Čítajte viac Famózny mladík Dvorský. Hetrik a asistencia k tomu, v kanadskej juniorke útočí na rekord

Slafkovský v tomto kalendárnom roku dokazuje, že má všetky predpoklady stať sa v blízkej budúcnosti jednou z najväčších hviezd NHL. Experti v zámorských médiách sa dlhodobo zhodujú v tom, že napriek 19 rokom je jedným z najlepších hráčov Montrealu. V tejto sezóne urobil pozoruhodné pokroky.

Aj kvôli týmto objektívnym príčinám bývalý hráč NHL Antoine Roussel tlačí na Canadiens, aby so zmluvou neváhali.

„Slafkovský si zaslúži byť odmenený. Naozaj nemôže zaostávať za zmluvami Nicka Suzukiho a Colea Caufielda. Pre mňa je to na osem rokov… Na osem rokov za osem miliónov dolárov,“ povedal pre rádio 98,5 FM. V takom prípade by na Slafkovského zmluve svietila celkového hodnota kontraktu 64 miliónov dolárov.

08. Alexander Ovečkin Čítajte viac Keď ste veľký a silný ako on... Ovečkin najlepším strelcom všetkých čias? Do pekla s tým, nie je to v poriadku

Tým by mladý Košičan prekonal rekord najvyššieho kontraktu, ktorý v doterajšej histórii NHL podpísal hokejista zo Slovenska. Jednotkou je v tomto Marián Hossa a jeho zmluva so Chicagom Blackhawks na 62,8 milióna dolárov na 12 rokov.

„A hovorím, musia to podpísať čo najrýchlejšie. Ak v budúcom ročníku spraví 100-bodovú sezónu, čo urobíte? Nevidím nič, čo by zastavilo rast platového stropu.“ Roussel tým naznačil, že v prípade očakávaného zvýšenia platového stropu by hráč mohol dostať ešte lepšie podmienky.

Slafkovského spoluhráči z prvého útoku Canadiens Suzuki a Caufield sú dvoma najlepšie zarábajúcimi hráčmi Canadiens. Suzukiho priemerný ročný plat je 7,875 milióna dolárov, Caufieldov berie 7,85 milióna.

Zmluvy draftových jednotiek po nováčikovskej ére Fotogaléria - 21 fotiek Všetky fotky
Pozreli sme sa na 19 posledných draftových...
debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský #Vincent Damphousse