Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Poslúchol som manželku, vraví o skúške Višňovský

Keď sa nedohodol s Islanders, ozvali sa mu z Chicaga. Ponuku na skúšobný kontrakt najprv odmietol, no nakoniec privolil a príde do kempu Blackhawks zabojovať o návrat do NHL.

17.09.2015 18:00
ľubomír višňovský, Foto:
Slovenský hokejový obranca Ľubomír Višňovský.
debata

Tridsaťdeväťročného ofenzívneho obrancu Ľubomíra Višňovského presvedčila manželka. „Najprv som si vravel, že na žiadnu skúšku nepôjdem. No žena ma presvedčila, že tam mám ísť. Aby som v budúcnosti pri sledovaní výsledkov NHL nebanoval, že som to neskúsil,“ priznáva rodák z Topoľčian.

Hoci má skúseností na rozdávania, sám nevie, čo má od skúšky v kempe očakávať. „No necítim sa ako nováčik pri prvom príchode do zámoria. Nemám žiaden stres ani veľké očakávania. Buď to vyjde alebo nie. Ak aj nie, nebudem prehnane sklamaný,“ vravel vo štvrtok s dodatkom, že do zámoria odletí v dobrej nálade.

Smutný z jeho odchodu je len syn Maxim, ktorý je inak veľký fanúšik hokeja a veľmi túžil, aby otec zostal v NHL – ideálne v New Yorku. „Nie je nadšený, že idem preč bez neho a ani z toho, že práve do Chicaga,“ prezradí Višňovský a s úsmevom vysvetlí aj dôvody: „Obľúbené kluby v NHL si vyberá najmä podľa loga. Vystriedal ich už veľa. Veľmi sa mu páčila Tampa Bay či Nashville. Logo Chicaga sa mu však nijako zvlášť nepozdáva.“

V kempe, ktorý sa začal už včera vstupnými testami, zabojuje o miesto v obrane Chicaga len so skúšobnou zmluvou spoločne s dvojicou českých veteránov Michalom Rozsívalom a Janom Hejdom.

„Viem, že je nás takých v kempe viac a klub sa bude rozhodovať nielen podľa výkonnosti, ale aj podľa toho, kto z nás bude na tom ako zdravotne. Fyzicky aj silovo sa cítim pripravený veľmi dobre, uvidíme, ako to dopadne. Po dlhom lete sa už veľmi teším na spoločné tréningy s chlapcami z NHL. Ostatné dva-tri týždne som sa totiž pripravoval na ľade už len sám,“ tvrdí.

Chicago sa v minuloročnom play off spoliehalo najmä na výkony štvorice obrancov Keith, Seabrook, Hjalmarsson a Oduya. Posledný z nich odišiel v lete do Dallasu. Otvorilo sa tým miesto v prvých dvoch obranách Hawks práve pre Višňovského?

„To som ani nevedel, že odišiel. Takto by mohli byť moje šance na úspech väčšie,“ usmeje sa. V kempe Chicaga bude hrať prím slovenčina. Pozvánku doň totiž dostali až piati hokejisti spod Tatier. Výraznou osobnosťou klubu je už šesť rokov útočník Marián Hossa, v lete získali Hawks z Columbusu talentovaného Marka Daňa a v drafte siahli po mladíkovi Radovanovi Bondrovi.

Okrem Višňovského prichádza na skúšku aj útočník Tomáš Kopecký. Tridsaťtriročný univerzál sa do Chicaga vracia po štyroch sezónach strávených na Floride v tíme Panthers, v drese Hawks získal spolu s Hossom v ročníku 2009/10 Stanleyho pohár.

O šancu vrátiť sa do NHL zabojuje aj ďalší slovenský reprezentant. Obranca Andrej Meszároš sa po roku strávenom v Buffale (zarobil 4,125 milióna dolárov) predstaví v kempe Colorada.

debata chyba
Viac na túto tému: #Ľubomír Višňovský #Chicago Blackhawks