Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Handzuš a Nagy podpísali zmluvu s LA

Ľubomír Višňovský sa môže v tíme hokejovej NHL Los Angeles Kings tešiť na spoluprácu s krajanmi Michalom Handzušom a Ladislavom Nagyom. Vedenie Kings s oboma Slovákmi podpísalo ako s voľnými hráčmi nové kontrakty. Handzuš získal štvorročnú zmluvu na 16 miliónov dolárov, Nagy sa Kings upísal na jeden rok za 3,75 miliónov dolárov.

03.07.2007 08:49
debata

Obaja si v slnečnej Kalifornii finančne polepšia. Handzuš dostával podľa posledného kontraktu 2,128 milióna USD ročne, Nagy si vlani na arbitráži vysúdil 3 milióny.

Los Angeles v pondelok získalo aj obrancu Toma Preissinga z Ottawy na štyri roky za 2,75 milióna na sezónu a krídelníka Kyla Caldera, ktorý naposledy hral v Detroite, za 5,5 milióna dolárov na dva roky. „Dnes sme podľa mňa vytvorili dobrý tím. Získali sme kvalitných hráčov,“ povedal generálny manažér Los Angeles Dean Lombardi, ktorý v prvý deň voľného trhu v nedeľu nemohol prebiť pri záujme o hviezdnych hráčov ponuky iných klubov.

Podľa Lombardiho by mal byť Handzuš kľúčovým mužom mužstva. Banskobystričan odohral v poslednej sezóne v Chicagu pre zranenie kolena len osem zápasov. V Blackhawks mu po sezóne vypršala zmluva, od klubu žiadal novú na štyri roky za 16 miliónov USD. Chicago malo iné predstavy ako Handzuš, ktorého podmienky splnilo Los Angeles. Po vyše šiestich rokoch sa tak stretne v jednom tíme NHL spolu s Ladislavom Nagyom. Naposledy hrali spoločne v sezóne 2000/01 v St. Louis.

„Spolupráca tejto dvojice dáva možnosť na víťazstvá,“ povedal agent oboch Slovákov Matt Keator a pokračoval: „Chicago sa k Michalovi Handzušovi zachovalo veľmi profesionálne, ale Los Angeles ponúklo lepšie podmienky zmluvy a najmä ho chcelo na štyri roky, čo je po jeho zranení veľmi dôležité.“

Handzušovi vyšla po bodovej stránke najlepšie sezóna 2003/04 vo Philadelphii, keď strelil 20 gólov a na ďalších 38 prihrával. Tridsaťročný Banskobystričan začínal v NHL v drese St. Louis v ročníku 1998/99, potom hral dva roky vo Phoenixe, od roku 2003 bol vo Philadelphii a poslednú sezónu strávil v Chicagu. Celkovo v základnej časti NHL odohral 517 stretnutí s bilanciou 114 gólov, 185 prihrávok, 299 bodov a 313 trestných mi­nút.

Generálny manažér Los Angeles Lombardi sa o stav jeho kolena nebojí. „Michal by si nevymýšľal. Ľudia, ktorí poznajú hokej a tohto muža, musia vedieť, že je skutočným profesionálom,“ tvrdí Lombardi.

Košičan Nagy aj naďalej ostáva v Západnej konferencii NHL. Na východe ešte nehral, predtým pôsobil v St. Louis, Phoenixe a poslednú sezónu dohral po výmene z tímu Coyotes v Dallase. Celkovo v ročníku 2006/07 odohral 80 stretnutí s bilanciou 12 gólov a 43 prihrávok. V NHL má 28-ročný rodák zo Šace bilanciu 397 stretnutí, 106 gólov, 179 prihrávok, 285 bodov a 340 trestných mi­nút.

debata chyba