Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Po hrozivom narazení ho šiel pomstiť kamarát. Slafkovský dostal varovný odkaz

Ťažko sa zviechal z ľadu, napokon zápas dohral. Juraj Slafkovský bol terčom tvrdého zákroku Luka Schenna za bránkou Vancouvru v zápase NHL.

06.12.2022 10:55
Juraj Slafkovský Foto: ,
Juraj Slafkovský (vpravo) v súboji s Tylerom Myersom z Vancouvru.
debata (4)

Slovenský útočník zamieril otrasený na striedačku, na chvíľu zmizol v útrobách štadióna, no vrátil sa na ľad a odohral vyše 14 a pol minúty. Napriek tomu, že jeho Montreal viedol po prvej tretine 4:0, padol v predĺžení 6:7.

„Juraj Slafkovský by mal byť na ľade obozretnejší. Toto sa mu stáva príliš často,“ poslal draftovej jednotke po narazení na mantinel odkaz Arpon Basu z magazínu The Athletic.

Schenn dostal dvojminútový trest, Slafkovského sa snažil pomstiť spoluhráč a kamarát Arber Xhekaj, ktorý zhodil rukavice. Na trestnej lavici si potom dvojica posielala štipľavé odkazy. Pozrite si video:

Slafkovský sa aj vďaka viacerým zraneniam útočníkov dostal šancu zahrať si vo vyšších formáciách Montrealu.

Podľa slov expertky Melissy Boydovej z portálu The Hockey Writes ešte spred zápasu na ľade Vancouvru sa po boku Seana Monahana a Josha Andersona ukázal v dobrom svetle a dokázal, že patrí do kanadsko-americkej profiligy. Neočakáva, že by sa to malo zmeniť.

"Ak boli nejaké pochybnosti o tom, či má zostať v prvom tíme Canadiens, jeho prvá skúška v druhom útoku naznačila, že patrí do NHL. Je vysoko pravdepodobné, že ho tak skoro neuvidíme v AHL a klub ho neuvoľní na juniorské majstrovstvá sveta.

Ak bude pokračovať v takých výkonoch v prvých dvoch útokoch, bude zaujímavé sledovať, či si udrží svoje miesto v zostave, keď sa zranení hráči vrátia.

Juraj Slafkovský Čítajte viac Montrealu nestačilo vedenie 4:0. Slafkovský bol terčom tvrdého zákroku

Dovtedy musí hrať so sebavedomím, nechať vyniknúť svoj talent a vyťažiť čo najviac zo zaslúženej príležitosti," napísala Boydová o Slafkovskom.

Osemnásťročný Košičan hráva vo svojej nováčikovskej sezóne v NHL zväčša vo štvrtom útoku Habs a patrí medzi najmenej vyťažovaných hráčov tímu. V doterajších 19 zápasoch strelil 4 góly a pridal 3 asistencie.

„Bude na ňom, aby vyťažil čo najviac z tejto ponúknutej šance a ukázal, že dokáže zvládnuť viac času na ľade s lepšími hráčmi. Pomôžu mu zlepšiť sa, ale aj on musí pomáhať vytvárať príležitosti pre svojich spoluhráčov ťahom na bránku, agresívnou hrou pri mantineloch a jeho nedocenenou schopnosťou prihrávať,“ myslí si odborníčka.

Juraj Slafkovský Čítajte aj Budú mať Slováci najsilnejší tím? Tréner sa vyjadril k Slafkovskému i Nemcovi

Slafkovský podľa Boydovej dobre zapadol do formácie s Monahanom a Andersonom.

"Buduje si celkom peknú súhru s Monahanom a Andersonom. Toto trio sa navzájom dopĺňa vďaka kombinácii veľkosti a rýchlosti.

Slafkovský a Monahan dokážu tvoriť hru, zatiaľ čo Anderson vytvára priestor svojím priamočiarym korčuľovaním. Všetci traja sa ťažko bránia a dokážu agresívne napádať súperov.

Dvaja veteráni tiež ukazujú mladíkovi, aký efektívny môže byť pre neho ich štýl hry do budúcna," dodala expertka o bronzovom medailistovi zo ZOH 2022 v Pekingu.

Slafkovský nastúpi v ďalšom zápase už v stredu nadránom o 4.00 SEČ. Montreal nastúpi aj v našom online prenose na ľade Seattlu, košický rodák by sa mal stretnúť so Shaneom Wrightom, ktorého Kraken povolali z farmy Coachella Valley Firebirds z AHL.

Kanaďana dlho považovali za najhorúcejšieho kandidáta na prvé miesto v drafte, napokon skončil štvrtý.

Hokejisti Montrealu na profilových fotkách Fotogaléria - 10 fotiek Všetky fotky
Útočník Juraj Slafkovský
4 debata chyba
Viac na túto tému: #Montreal Canadiens #Juraj Slafkovský