Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Fehérvárymu prihrával aj Ovečkin. Tatar pálil, hitoval a bodoval

Slovenský hokejový obranca Martin Fehérváry si otvoril strelecký účet v NHL.

23.10.2021 22:12 , aktualizované: 24.10.2021 06:54
fehervary, ovečkin Foto:
Martin Fehérváry oslavuje svoj gól po boku Alexandra Ovečkina.
debata (3)

Dvadsaťdvaročný hráč Washingtonu Capitals v druhej tretine sobotného domáceho stretnutia s Calgary znížil na 2:3 po asistenciách Toma Wilsona a Alexandra Ovečkina.

Slovenský reprezentant dosiahol prvý gól vo svojom jedenástom zápase v profilige. Washington napokon prehral 3:4 po predĺžení, Feherváry si okrem gólu zapísal aj tri plusové body.

Capitals prehrávali po prvej tretine 0:3, v 23. minúte Jevgenij Kuznecov znížil a o necelých päť minút prišiel okamih Slováka.

Ten si narazil puk s Wilsonom, od mantinelu nakorčuľoval k pravému kruhu a strelou švihom prekonal brankára Flames Dana Vladařa.

Feherváryho si Washington vybral v 2. kole celkovo zo 46. miesta vstupného draftu NHL z roku 2018.

"Snažil som sa zapojiť do protiútoku, puk sa dostal ku mne späť od Toma Wilsona a keď som videl otvorenú cestu k strele, tak som to skúsil.

Som naozaj šťastný," povedal pre zámorské médiá Fehérváry, ktorý celkovo odohral v zápase 18:37 min, mal aj jednu strelu a jeden bodyček.

Vyhlásili ho za druhú hviezdu. Prvou bol autor hetriku za Calgary Elias Lindholm, ktorý dal aj víťazný gól v predĺžení.

Hráči New Jersey zaznamenali tretie víťazstvo zo štyroch duelov, Tatar sa podieľal na vyrovnávajúcom góle Nica Hischiera v zápase s Buffalom na 1:1 v 46. minúte.

V presilovej hre posunul dozadu na modrú čiaru puk pre Dougie Hamiltona a jeho strelu dorazil do siete Hischier.

V predĺžení potom rozhodol o triumfe „diablov“ Pavel Zacha. Tatar si vo štvrtom stretnutí v sezóne pripísal tretiu asistenciu, odohral 17:12, mal tri strely a dva „hity“.

Jeho krajan a spoluhráč Marián Studenič strávil na ľade viac ako 11 minút a rovnako mal tri strely. Obranca Christián Jaroš sa do zostavy domácich nezmestil.

New York Islanders v zostave so Zdenom Chárom vyhrali na ľade Arizony 3:0 a súperovi pripravili už piatu prehru v sezóne. Brankár Iľja Sorokin „vygumoval“ domácich 26 zákrokmi.

Chára mal minutáž 20:26 bez bodového zápisu, s dvoma bodyčekmi a jednou zblokovanou strelou.

Bol to jeho 1613. duel v NHL, čím sa osamostatnil na štvrtej priečke historickej tabuľky obrancov v profilige.

O jeden zápas menej má na konte Ray Bourque, pred Chárom je na tretej pozícii Larry Murphy (1615). Na čele figuruje s 1651 odohranými stretnutiami Chris Chelios.

Tampa prehrala doma s Coloradom 3:4 po predĺžení a nájazdoch, Nathan MacKinnon si v drese hostí pripísal gól a dve asistencie.

Slovenský obranca Erik Černák odohral za Tampu 21:31 min, zaznamenal jeden mínusový bod a so siedmimi strelami a bodyčekmi bol v týchto ukazovateľoch najaktívnejší hráč zápasu.

David Perron sa blysol hetrikom pri víťazstve St. Louis nad Los Angeles 7:3, pridal k tomu aj jednu asistenciu.

Tri góly zaznamenal aj Mathieu Perreault pri prvom triume Montrealu v sezóne, Canadiens zdolali Detroit hladko 6:1.

NHL – výsledky:
Ottawa – NY Rangers 2:3, Washington – Calgary 3:4 pp (za domácich M. Fehérváry 1+0), Minnesota – Anaheim 4:3 pp, Columbus – Carolina 1:5, Pittsburgh – Toronto 7:1, Philadelphia – Florida 2:4, New Jersey – Buffalo 2:1 pp (za domácich Tatar 0+1), Tampa Bay – Colorado 3:4 pp a sn, Montreal – Detroit 6:1, Winnipeg – Nashville 6:4, St. Louis – Los Angeles 7:3, Arizona – NY Islanders 0:3, Seattle – Vancouver 2:4.

3 debata chyba
Viac na túto tému: #Alexander Ovečkin #Washington Capitals #Martin Fehérváry