Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Canucks sú nadšení z Halákovho príchodu. S kým vytvorí tandem?

Generálny manažér Vancouveru Canucks Jim Benning sa potešil z príchodu slovenského brankára Jaroslava Haláka.

29.07.2021 20:40
Jaroslav Halák, Tuukka Rask Foto:
Jaroslav Halák (vpravo) spoločne s Fínom Tuukkom Raskom získali William M. Jennings Trophy. Ako bude vyzerať jeho spolupráca s Thatcherom Demkom?
debata

Kanadský hokejový klub NHL podpísal so skúseným brankárom v stredu krátko po otvorení trhu s voľnými hráčmi ročný kontrakt na 1,5 milióna dolárov.

Halák vytvorí v mužstve tandem s Thatcherom Demkom, kanadský tím potreboval po odchode Bradena Holtbyho do bránkoviska skúsenosti.

Tridsaťšesťročný Halák počas pôsobenia v Bostone ukázal, že je spoľahlivý a silný náhradník i skvelý kolega pre ďalšieho brankára.

Capitals Bruins halák bosotn Čítajte viac Potvrdené, Halák sa sťahuje do Kanady. Čo bude s Chárom?

"Šéf brankárov nášho tímu Ian Clark chcel, aby sme angažovali Jaroslava Haláka. Je to skúsený brankár, ktorý už dlho pôsobí v NHL a má za sebou niekoľko výnimočných úspechov.

K Thatcherovi (Demkovi) sme potrebovali skúseného brankára. Halák bol k dispozícii, chcel prísť do Vancouveru a sme nadšení, že sa stal členom nášho tímu," povedal pre web Canucks generálny manažér kanadského klubu Jim Benning.

Uplynulé tri sezóny odchytal Halák v Bostone, kde väčšinu času kryl chrbát Fínovi Tuukkovi Raskovi.

V závere uplynulej sezóny sa však u Bruins herne chytil nováčik Jeremy Swayman a vytlačil Slováka z postu brankárskej dvojky „medveďov“.

V minulom ročníku odchytal Halák za Boston 19 stretnutí, pričom mal priemer 2,53 gólu na zápas a úspešnosť zásahov 90,5 percenta. Po konci sezóny mu vypršala ročná zmluva na 2,25 mil. dolárov.

Golden Knights, ilustračná Čítajte viac Najvyššie draftovaným Slovákom sa stal Demek, výber Montrealu vyvolal vášne

Halák odchytal v NHL celkovo 539 zápasov. Profiligovú kariéru odštartoval v Montreale Canadiens, pokračoval v St. Louis Blues, Washingtone Capitals, New Yorku Islanders a naposledy v Bostone.

Dvakrát získal William M. Jennings Trophy pre brankára chytajúceho v tíme s najnižším počtom inkasovaných gólov.

debata chyba
Viac na túto tému: #Jaroslav Halák #Vancouver Canucks