Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Studenič strelil parádny prvý gól v NHL: Iba som zavrel oči a spadlo to tam

Marián Studenič strelil svoj premiérový gól v NHL. Slovenský útočník New Jersey sa presadil v derby proti New Yorku Rangers, ktoré Devils prehrali 3:5.

18.04.2021 23:45 , aktualizované: 19.04.2021 08:26
Marián Studenič Foto: ,
Marián Studenič z New Jersey oslavuje premiérový gól v NHL.
debata (2)

Studenič na začiatku tretej tretiny znížil na 2:3, na 3:3 o pár minút vyrovnal mladý kapitán Devils Nico Hischier.

Rangers strhli výhru na svoju stranu v 57. min, keď sa presadil Mika Zibanejad. Skóre do prázdnej bránky uzavrel Ryan Strome.

Pozrite si Studeničov gól na videu:

Studenič zakončil rýchlu akciu domácich, keď po prihrávke Andreasa Johnssona a predĺžení od Michaila Maľceva unikol obrane hostí a svoj rýchly výpad zakončil presnou strelou k vzdialenejšej žŕdke bránky Alexandara Georgieva. Skóroval vo svojom štvrtom zápase v profilige a zároveň to bol aj jeho prvý bod v súťaži.

„Nabral som rýchlosť a nakorčuľoval si do stredu ihriska,“ opísal gólovú akciu Studenič. "V plnej rýchlosti som prevzal puk a namieril si to na bránku, iba som zavrel oči a spadlo to tam.

Nemohol som uveriť, že som skóroval. Bol som taký šťastný, že som dal dnes gól," dodal pre klubový web.

Okrem neho si do štatistík pripísal aj jednu „plusku“, štyri trestné minúty a tri strely na bránku. Na ľade strávil dokopy 12:18 minúty.

Devils dokázali vyrovnať z 0:3 na 3:3, napokon však prehrali šiesty duel v sérii a desiaty z uplynulých jedenástich. Za nerozhodného stavu strelil tri minúty pred koncom tretej tretiny víťazný gól „jazdcov“ Mika Zibanejad, keď využil presilovku.

Švédsky center si v zápase pripísal aj asistenciu.

„Myslím si, že sme v presilovke dobre kombinovali a vymieňali si puk. Hrali sme vo vysokom tempe a podporovali jeden druhého. Dokázali sme získavať puky späť od súpera a dávame góly, čo je pre náš tím skvelé,“ povedal Zibanejad.

Rangers stále živia postupovú šancu, v tabuľke Východnej divízie zaostávajú za štvrtým Bostonom o štyri body, Bruins však majú k dobru dva zápasy. „Diabli“ sú na siedmom mieste, reálnu šancu na postup do play off stratili už dávnejšie.

V akcii bol aj Boston, ktorý zvíťazil v domácom stretnutí nad Washingtonom 6:3.

Proti svojmu bývalému klubu nenastúpil Zdeno Chára, obranca Capitals nehral pre bolesti pravého členka po tom, ako zblokoval dve strely v predchádzajúcom zápase.

Štyridsaťštyri­ročného Slováka, ktorý vynechal prvý duel v tejto sezóne, nahradil v zostave Trevor van Riemdsyk.

Washington bude posudzovať jeho zdravotný stav na dennej báze.

V bránke ani na striedačke Bruins nebol slovenský brankár Jaroslav Halák, ten by sa mal v pondelok vrátiť do tréningového procesu po dvoch týždňoch na COVID-19 protokole.

Pozitívny test na koronavírus mal 5. apríla.

Bruins sa mohli spoľahnúť na hviezdny prvý útok David Pastrňák (0+3), Patrice Bergeron (2+1) a Brad Marchand (2+2), ktorý si dokopy pripísal desať bodov.

Pridal sa k nemu aj dvojgólový David Krejčí z druhej útočnej formácie. Marchand zaznamenal jubilejný 700. bod v základnej časti NHL. Od príchodu Taylora Halla a Curtisa Lazara z Buffala vybojovali Bruins štvrté víťazstvo za sebou.

Zdeno Chára, Iľja Samsonov Čítajte viac Chára poďakoval fanúšikom Bostonu. Marchandov komentár je hitom

„Štyri zápasy, štyri výhry. Áno, darí sa nám, valcujeme. Pred uzávierkou výmen to nikdy nie je zábava, no po nej sa sformoval tím, držíme sa systému a ide nám to,“ povedal Krejčí.

Druhý gól Bergerona bol jubilejný 21.000 v histórii Bostonu. Washingtonu nepomohli ani dva presné zásahy T.J. Oshieho. Ďalší gól pridal Anthony Mantha, posila z Detroitu.

Kanadský útočník skóroval v piatom zápase v sérii a vytvoril nový klubový rekord s gólom v každom z prvých štyroch stretnutí v drese Capitals. Duel nedohral pre zranenie v dolnej časti tela obranca „Caps“ Justin Schultz.

Z víťazstva sa tešil Tomáš Jurčo, ktorého Vegas vyhralo na ľade Anaheimu 5:2 a pripísalo si už šiesty triumf po sebe.

Dvadsaťosemročný krídelník odohral vo štvrtom útoku 7:58 minúty a zaznamenal jeden plusový bod, strelu na bránku, jeden bodyček a dve zblokované strely.

Mark Stone, Max Pacioretty a Nicolas Roy sa na výhre Golden Knights podieľali zhodne gólom a asistenciou. Stone predviedol viacbodový výkon vo štvrtom zápase za sebou, čím si vyrovnal osobné maximum a už iba jeden duel mu chýba, aby vyrovnal klubový rekord Williama Karlssona z novembra 2017.

„Nevyčkávali sme vzadu, ale snažili sme sa hrať aktívne. A to je kľúč v záverečných stretnutiach základnej časti,“ poznamenal kapitán „zlatých rytierov“. Zápas nedohral pre zranenie jeho spoluhráč Reilly Smith.

Hráči Vancouveru odohrali prvý zápas po 18-dňovej pauze zavinenej koronavírusovou infekciou v tíme a zvládli ho výborne. Síce im chvíľu trvalo, kým sa dostali do tempa, s Torontom prehrávali po góloch navrátilcov Williama Nylandera a Austona Matthewsa 0:2, no potom kapitán Bo Horvat zavelil k obratu a Canucks napokon zvíťazili 3:2 po predĺžení.

Horvat aj zavŕšil obrat svojím druhým gólom v zápase, keď skóroval v druhej minúte extračasu. Brankár Braden Holtby zneškodnil 37 striel hráčov Maple Leafs.

Tí prehrali už štvrtý duel po sebe, navyše prišli aj o krídelníka Zacha Hymana, ktorý v druhej tretine utrpel zranenie pri faule kolenom od Alexandra Edlera.

NY Islanders uspeli na ľade Philadelphie 1:0 po predĺžení, víťazný gól „ostrovanov“ vsietil v 63. minúte obranca Nick Leddy. Brankára Flyers Briana Elliottea, ktorý si predtým pripísal 27 úspešných zákrokov, prekonal aj za prispenia brániaceho Travisa Sanheima, od ktorého hokejky sa puk odrazil do bránky.

Oporou hostí bol ruský brankár Iľja Sorokin, ktorý zlikvidoval všetkých 30 striel „letcov“ a zaknihoval si tretie čisté konto v NHL. Medzi brankármi – nováčikmi sa tretím shutoutom v sezóne vyrovnal Alexovi Nedeljkovicovi z Caroliny. Islanders vyhrali nad Philadelphiou už piaty vzájomný súboj za sebou.

NHL – sumáre::

BOSTON BRUINS – WASHINGTON CAPITALS 6:3 (2:1, 3:2, 1:0)
Góly: 13. Bergeron (Marchand), 14. Krejčí (Clifton, Smith), 27. Marchand (Pastrňák, Bergeron), 37. Krejčí (Smith, Hall), 38. Bergeron (Pastrňák, Marchand), 59. Marchand (Pastrňák) – 20. Oshie (Bäckström), 24. Oshie (Kuznecov, Bäckström), 25. Mantha (Orlov, Eller). Brankári: Rask – Vaněček, strely na bránku: 28:33.

BUFFALO SABRES – PITTSBURGH PENGUINS 4:2 (1:0, 1:0, 2:2)
Góly: 1. Ruotsalainen (Cozens, Dahlin), 23. Reinhart (Olofsson, Skinner), 49. Reinhart (Olofsson, Dahlin), 59. Asplund (Mittelstadt) – 51. Zucker (Carter, McCann), 60. Blueger (Rodrigues, Ceci). Brankári: Tokarski – DeSmith, strely na bránku: 29:36.

NEW JERSEY DEVILS – NEW YORK RANGERS 3:5 (0:2, 1:1, 2:2)
Góly: 39. Maľcev (Šarangovič, Subban), 42. STUDENIČ (Maľcev, Johnsson), 46. Hischier (Merkley, Foote) – 7. Kreider (Zibanejad, Panarin), 15. Kravcov (Howden), 26. Lafreniere (Chytil, Kakko), 57. Zibanejad (Strome, Fox), 60. Strome (Blackwell, Panarin). Brankári: Blackwood – Georgiev (18.-21. Šesťorkin), strely na bránku: 30:25.

ANAHEIM DUCKS – VEGAS GOLDEN KNIGHTS 2:5 (1:2, 1:2, 0:1)
Góly: 7. Comtois (Manson, Rakell), 35. Heinen (Henrique, Silfverberg) – 4. Pacioretty (Martinez, Stone), 15. Pietrangelo (Pacioretty, Martinez), 23. Roy (Carrier, Whitecloud), 39. Stone (Theodore, Fleury), 59. Tuch (Roy, Nosek). Brankári: Gibson – Fleury, strely na bránku: 35:29.

PHILADELPHIA FLYERS – NEW YORK ISLANDERS 0:1 pp (0:0, 0:0, 0:0 – 0:1)
Gól: 63. Leddy (Pageau, Eberle). Brankári: Elliott – Sorokin, strely na bránku: 30:28.

VANCOUVER CANUCKS – TORONTO MAPLE LEAFS 3:2 pp (0:1, 1:1, 1:0 – 1:0)
Góly: 37. Horvat (Höglander), 53. Höglander (Chatfield, Horvat), 62. Horvat (Myers, Boeser) – 4. Nylander (Tavares), 35. Matthews (Nylander, Tavares). Brankári: Holtby – Campbell, strely na bránku: 24:39.

2 debata chyba
Viac na túto tému: #hokej #NHL #Marián Studenič