Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

GM cítil z Pánika frustráciu. Debut v NHL môže zažiť v noci ďalší Slovák

Slovenský hokejista Richard Pánik sa sťahuje z Washingtonu do Detroitu, ktorý bude už šieste pôsobisko skúseného krídelníka počas jeho kariéry v NHL.

13.04.2021 10:13
Richard Pánik Foto: ,
Richard Pánik ešte v drese Washingtonu v súboji s Liborom Hájkom z NY Rangers.
debata

Pondelkový záver prestupov v zámorskej profilige priniesol aj trejd útočníka Anthonyho Manthu z Detroitu do Washingtonu, pričom opačným smerom putoval okrem už spomenutého Pánika aj český útočník Jakub Vrána.

Detroit navyše získal aj právo výberu v prvom kole draftu 2021 a v druhom kole v roku 2022.

Pánik sa vo svojej druhej sezóne v tíme Washingtonu výraznejšie nepresadil a väčšinou pendloval medzi tretím a štvrtým útokom Capitals s obmedzeným počtom minút na ľade.

V doterajších 36 zápasoch strelil tri góly a pridal k nim šesť asistencií. Nedávno sa dokonca ocitol na „waiver“ listine voľných hráčov a preradili ho aj do tzv. taxi tímu Washingtonu.

Tím z hlavného mesta USA v júni 2019 podpísal kontrakt s Pánikom na štyri roky v celkovej hodnote 11 miliónov dolárov. Do platového stropu sa v jeho prípade rátala suma 2,75 milióna USD.

Podľa generálneho manažéra Washingtonu Briana MacLellana Vrána a Pánik boli frustrovaní z toho, že nedostávali v tíme viac príležitostí.

„Richard mal u nás obdobia, keď hral veľmi dobre a potom zase také, keď čakal viac priestoru na ľade a celkovo príležitostí. Celkovo mu to u nás veľmi nesadlo a cítil som z neho menšiu frustráciu,“ skonštatoval MacLellan o Pánikovi na webe sports.yahoo.com.

Detroit je už niekoľko rokov len tieňom mužstva, ktoré kedysi kraľovalo celej NHL a od roku 1997 získalo štyrikrát Stanleyho pohár.

Aktuálne je mužstvo trénera Jeffa Blashilla na poslednej ôsmej priečke Centrálnej divízie NHL a s 36 bodmi patrí medzi šesť najslabších tímov súťaže.

Retro dresy NHL Fotogaléria - 31 fotiek Všetky fotky
Anaheim Ducks (Mighty Ducks of Anaheim).

Iba 99 strelených gólov v 44 zápasoch sezóny jednoznačne poukazuje na nedostatočný počet kvalitných útočníkov. Je predpoklad, že práve v Detroite 30-ročný martinský rodák dostane šancu na ľade stráviť väčšiu porciu minút ako vo Washingtone.

"Nachádzame sa v procese prestavby našej organizácie a tímu a využili sme možnosť získať draftové výbery navyše.

Stále však musíme skladať aj mužstvo na zápasy. Snažíme sa preto byť čo najviac konkurencieschopní vo zvyšku tejto sezóny ako aj budúcom roku," skonštatoval generálny manažér Detroitu Steve Yzerman na webe NHL.

Ružičku povolali z farmy

Slovenský hokejový útočník Adam Ružička môže zaznamenať debut v slávnej NHL. Vedenie Calgary Flames ho povolalo z farmy v AHL zo Stocktonu.

Adam Ružička (vľavo) na archívnej snímke z... Foto: SITA/AP, Jeff McIntosh
Adam Ružička, Derek Forbort Adam Ružička (vľavo) na archívnej snímke z tréningu v Calgary.

Podľa informácie portálu slovaknhl.sk sa Flames otvorilo miesto v útoku výmenou Sama Bennetta.

Ak by Ružička nastúpil v noci na stredu proti Torontu, stal by sa po Mariánovi Studeničovi druhým Slovákom za tri dni, ktorý by zažil debut v prestížnej profilige.

Nateraz ho zaradili do taxi zostavy. Pocestuje tak na výjazd do Ontária.

Dvadsaťjedenročný bratislavský rodák sa dočkal prvého povolania do prvého tímu. V tejto sezóne odohral 22 zápasov v drese Heat, v ktorých zaznamenal 19 bodov za 10 gólov a deväť asistencií. Vlani nazbieral 27 bodov (10+17) v 54 dueloch. Calgary ho draftovalo v roku 2017 z celkového 109. miesta.

debata chyba