Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Prvý bod Pánika, Chára zvádzal súboje s Crosbym. Kouč Capitals sa hneval

Hokejisti Washingtonu podľahli v zápase NHL Pittsburghu 4:5 po predĺžení. Richard Pánik si pripísal asistenciu pri otváracom góle duelu.

20.01.2021 06:20 , aktualizované: 10:04
Sidney Crosby, Zdeno Chára Foto: ,
Kapitán Pittsburghu Sidney Crosby v súboji so Zdenom Chárom z Washingtonu.
debata

Dvadsaťdeväťročný útočník rozbehol v 5. minúte vo vlastnom obrannom pásme akciu, ktorá pokračovala prihrávkou T.J. Oshieho na Larsa Ellera a ten otvoril skóre.

Pre Slováka to bol prvý bod v aktuálnej sezóne. Odohral 15:49 min, duel skončil s pluskou a predviedol až päť bodyčekov.

Jeho spoluhráč a krajan Zdeno Chára strávil na ľade 18:51 min (šiesty najvyšší čas spomedzi hráčov Capitals), mal dva bodyčeky a zblokoval jednu strelu.

Washington viedol dvakrát o dva góly, v 71. sekunde predĺženia rozhodol o víťazstve Pittsburghu jeho hviezdny kapitán Sidney Crosby. Ten si pripísal v zápase aj dve asistencie. V drese hostí dvakrát skóroval Tom Wilson.

Penguins zdolali Capitals aj v nedeľu, a to v nájazdoch.

„Po dvoch prehrách s Philadelphiou sme toto potrebovali. S Flyers sme spravili nejaké chyby, ale sme späť. Každé víťazstvo je veľmi dôležité,“ uviedol pre nhl.com Crosby.

„Tučniaci“ znížili v druhej tretine na 3:4 v oslabení o dvoch hráčov zásluhou Teddyho Bluegera, ktorého skvelým pasom na útočnú modrú vysunul brankár Casey DeSmith a tešil sa z prvej asistencie v kariére. Penguins pri hre piatich proti trom skórovali prvýkrát od 18. februára 2012, kedy sa presadil Matt Cooke.

„Len som sa snažil vyhodiť puk z pásma a Teddy bol v správnom čase na správnom mieste. Mal som šťastie, ale beriem to,“ opísal situáciu brankár DeSmith.

Tréner Capitals sa hneval, že jeho tím nedotiahol dobre rozbehnutý zápas do konca. „Prvá tretina bola z našej strany jedna z najlepších v sezóne, ale potom sme si sami strelili do nohy. Začali sme robiť zbytočné chyby,“ povedal Peter Laviolette.

V drese „Pens“ zaznamenal asistenciu pri debute fínsky krídelník Kasperi Kapanen, ktorý prišiel pred sezónou z Toronta, ale čakal na vybavenie víz.

Hughes premiérovo dvojgólový

Jack Hughes strelil premiérovo v kariére dva góly v jednom zápase, pridal aj asistenciu a pomohol New Jersey k víťazstvu 4:3 na ľade New Yorku Rangers.

„Je to skvelé, teším sa z toho. Cítim, že sa zlepšujeme ako tím a napredujem aj ja osobne. Ďakujem trénerovi Lindymu Ruffovi, ktorý mi verí a dáva mi veľa priestoru,“ povedal prvý muž draftu 2019, ktorý je so šiestimi bodmi (2+4) zatiaľ najproduktívnejší hráč „diablov“.

V drese Rangers stále čaká na prvý bod v NHL draftová jednotka z roku 2020 Alexis Lafreniere. Bol to prvý priamy súboj 19-ročných útočníkov Hughesa a Lafreniera, v NHL proti sebe nastúpili šesnástykrát v histórii dvaja tínedžeri, ktorí boli draftovými jednotkami dva roky za sebou. V bránke Devils zažiaril Mackenzie Blackwood, keď zlikvidoval 47 striel.

„On je príčinou prečo vyhrávame, dodáva nám sebavedomie,“ chválil svojho brankára Hughes. „Vypracovali sme si množstvo šancí, ale musíme byť v niektorých veciach dôslednejší a precíznejší,“ zdôraznil tréner „jazdcov“ David Quinn.

Kouč Devils Ruff sa tešil proti svojmu bývalému tímu, uplynulé tri sezóny bol asistentom Rangers. Štyri minúty pred koncom narazil na mantinel hviezdny útočník Rangers Mika Zibanejad a na ľad sa už nevrátil. Po zápase tím o jeho zdravotnom stave neinformoval.

Philadelphia zdolala Buffalo 3:0 a vrátila Sabres prehru 1:6 z predchádzajúceho zápasu. Hrdinom Flyers bol brankár Brian Elliott, ktorý chytil 40 striel a zaznamenal 41. shutout v kariére, piaty v drese „letcov“.

„Mal niekoľko skvelých zákrokov a držal nás v hre za stavu 0:0. On bol hlavnou príčinou, prečo sme dnes vyhrali,“ povedal na adresu Elliotta kapitán Philadelphie Claude Giroux.

Tréner Alain Vigneault si pripísal 692. víťazstvo v NHL a v historickej tabuľke sa dostal cez Dicka Irvina na deviate miesto. Buffalu sa zranil brankár Carter Hutton, ktorého po zrážke s Ivanom Provorovom v druhej tretine vystriedal od začiatku tretej časti Jonas Johansson.

Na prvé víťazstvo v sezóne stále čakajú hokejisti Chicaga, ktorí prehrali na ľade Floridy 4:5 po predĺžení. O triumfe Panthers rozhodol Frank Vatrano, víťazstvo v sezónnom debute zaznamenal brankár Sergej Bobrovskij, ktorý zlikvidoval 30 striel a v druhej tretine chytil trestné strieľanie Patrickovi Kaneovi.

Po dva góly „panterov“ zhodne dali Carter Verhaeghe a Patric Hörnqvist, dvakrát sa do streleckej listiny zapísal aj český útočník „jastrabov“ Dominik Kubalík, ktorý pridal aj asistenciu. V bránke Blackhawks debutoval v NHL Fín Kevin Lankinen, chytil 23 striel.

Chicago otočilo z 1:3 na 4:3, keď svoj prvý gól v profilige strelil 21-ročný švajčiarsky útočník Philipp Kurashev, ale na víťazstvo to nestačilo.

Dánsky útočník Nikolaj Ehlers rozhodol o víťazstve Winnipegu nad Ottawou 4:3 svojím prvým gólom v kariére v predĺžení a otvoril si strelecký účet v tejto sezóne. Jets dokonali obrat z 1:3.

„Ehlers je neuveriteľne dynamický a vie by veľmi nebezpečný v záveroch zápasov. Do šance sa dostal vďaka rýchlosti a dobre zakončil. Potrebujeme ho,“ chválil Ehlersa tréner Winnipegu Paul Maurice.

Svoj prvý gól v kariére NHL strelil za Ottawu Josh Norris. Pre zranenia chýbali Patrick Laine (Jets) i Tim Stützle (Senators).

Útočník Detroitu Tyler Bertuzzi rozhodol v pätnástej sekunde predĺženia o víťazstve Red Wings nad Columbusom 3:2 a strelil svoj 50. gól v kariére.

Ten patril do kategórie šťastných, pretože sa puk od neho odrazil do bránky po tom, ako Elvis Merzlikins vyrazil strelu Dylana Larkina. Skóroval opäť Bobby Ryan a stal sa prvým hráčom Red Wings, ktorý v troch úvodných dueloch sezóny dal štyri góly.

K víťazstvu Colorada 3:2 v Los Angeles pomohol dvomi asistenciami Nathan MacKinnon a dostal sa na métu 500 kanadských bo­dov.

„Chcel som to dosiahnuť skôr, ale v každom prípade je to pekný míľnik,“ povedal MacKinnon, ktorý dosiahol 500 bodov ako prvý hráč z draftu 2013. Kanadský útočník má bilanciu 191 gólov a 309 asistencií v 528 zápasoch.

Spomedzi aktívnych hráčov dosiahlo pred ním na túto métu pred 26. narodeninami len päť hokejistov – Sidney Crosby, Alexander Ovečkin, Steven Stamkos, Jevgenij Malkin a Patrick Kane.

Jeden z gólov Kings strelil Andreas Athanasiou a zapísal sa do histórie klubu. Bývalý útočník Detroitu sa stal len tretím hráčom, ktorý skóroval v prvých troch zápasoch v drese LA.

Pred ním to dokázali Wayne Gretzky (skóroval v prvých štyroch dueloch v sezóne 1988–89) a Bill Lesuk (1971–72).

Z pôvodného nočného programu sa napokon neodohral duel Nashville – Carolina, ktorý vedenie NHL odložilo na neurčito pre šíriacu sa koronavírusovú infekciu v tíme Hurricanes. Zápas sa nehral z dôvodu ochrany zdravia a bezpečnosti hráčov, trénerov i personálu klubov.

Sumáre NHL:

FLORIDA PANTHERS – CHICAGO BLACKHAWKS 5:4 pp (2:1, 1:2, 1:1 – 1:0)
Góly: 14. Verhaeghe (Barkov, Duclair), 17. Hörnqvist (Yandle, Ekblad), 23. Verhaeghe (Duclair, Wennberg), 48. Hörnqvist (Yandle, Huberdeau), 63. Vatrano (Barkov, Weegar) – 19. Kubalík (Wallmark, Keith), 29. Kubalík (Keith, Wallmark), 40. Kane (Murphy, Zadorov), 47. Kurashev (Kubalík, Boqvist). Brankári: Bobrovskij – Lankinen, strely na bránku: 28:34.

NEW YORK RANGERS – NEW JERSEY DEVILS 3:4 (0:1, 2:3, 1:0)
Góly: 23. Kreider (Panarin, Fox), 33. Zibanejad (Fox, Panarin), 47. Chytil (Di Giuseppe, Bučnevič) – 1. Zajac (Wood, Subban), 25. Hughes (Smith, Šarangovič), 29. Hughes, 36. Wood (Hughes, Palmieri). Brankári: Georgiev (41. Šesťorkin) – Blackwood, strely na bránku: 50:28.

OTTAWA SENATORS – WINNIPEG JETS 3:4 pp (2:1, 1:1, 0:1 – 0:1)
Góly: 5. Norris (Dadonov, Batherson), 11. Tierney (Brown, Zajcev), 32. Galchenyuk (Reilly, Stepan) – 19. Lowry (Pionk, Appleton), 37. Connor (Wheeler, Scheifele), 59. Wheeler (Morrissey, Scheifele), 63. Ehlers (Copp, Morrissey). Brankári: Murray – Brossoit, strely na bránku: 41:28.

PHILADELPHIA FLYERS – BUFFALO SABRES 3:0 (0:0, 1:0, 2:0)
Góly: 38. Konecny (Lindblom, Patrick), 54. Voráček (Hayes, Gustafsson), 59. Hayes. Brankári: Elliott – Hutton (41. Johansson), strely na bránku: 30:40.

PITTSBURGH PENGUINS – WASHINGTON CAPITALS 5:4 pp (1:3, 3:1, 0:0 – 1:0)
Góly: 17. Sceviour (Kapanen, Blueger), 26. Guentzel (Rust, Crosby), 36. Blueger (DeSmith), 38. Malkin (Letang, Crosby), 62. Crosby (Letang, Guentzel) – 5. Eller (Oshie, PÁNIK), 17. Wilson (Ovečkin), 20. Wilson (Carlson), 29. Kuznecov (Sprong, Vrána). Brankári: DeSmith – Vaněček, strely na bránku: 30:26.

DETROIT RED WINGS – COLUMBUS BLUE JACKETS 3:2 pp (0:0, 2:1, 0:1 – 1:0)
Góly: 24. Mantha (Bertuzzi, Larkin), 35. Ryan (Merrill, Nielsen), 61. Bertuzzi (Larkin) – 22. Jenner (Domi, Savard), 46. Foudy (Texier, Kukan). Brankári: Bernier – Merzlikins, strely na bránku: 27:24.

LOS ANGELES KINGS – COLORADO AVALANCHE 2:3 (0:1, 0:2, 2:0)
Góly: 48. Athanasiou (Andersson, Anderson), 55. Kempe (Kopitar, Doughty) – 4. Saad (Calvert, MacKinnon), 35. Toews (Girard, Donskoi), 37. Rantanen (MacKinnon, Landeskog). Brankári: Petersen – Grubauer, strely na bránku: 25:24.

debata chyba
Viac na túto tému: #Richard Pánik #Zdeno Chára #Washington Capitals