Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov podcast Výsledky výsledky

Netypické oslavy, Černák na skútri. Stanleyho pohár dorazil do Tampy

Hokejisti Tampy Bay Lightning oslávili zisk Stanleyho pohára netradičným spôsobom. Namiesto typického víťazného maršu ulicami mesta, ktorý sa nemohol konať pre obmedzenia v súvislosti s pandémiou koronavírusu, usporiadali slávnostný sprievod na lodiach na rieke Hillsborough River pretekajúcu Tampou.

01.10.2020 09:28
Steven Stamkos Foto: ,
Kapitán Tampy Bay Steven Stamkos oslavuje zisk Stanleho pohára.
debata

Hráči sa v skupinkách po dvoch či troch nalodili na člny a spolu s trofejou urobili niekoľko „kolečiek“ po rieke. Aspoň takto na diaľku sa podelili o radosť so svojimi fanúšikmi. Na jednej z lodí bol aj slovenský obranca „bleskov“ Erik Černák.

Majstrovský pohár sa viezol na člne s kapitánom Stevenom Stamkosom a obrancom Victorom Hedmanom, najužitočnejším hráčom play off NHL. Stamkos s Alexom Killornom ukázali trofej aj zo skútra.

Hokejisti Lightning okrem toho natočili k oslavám aj spoločné vtipné video, na ktorom je vidno, že jazdu na skútri si vyskúšal aj Černák.

„Sme nadšení, že môžeme zdieľať túto radosť s fanúšikmi Tampy. Nemohli byť s nami počas play off v bubline, no teraz nadišla chvíľa, aby sme to spoločne oslávili, lebo sú významnou súčasťou tohto mužstva,“ nechal sa počuť útočník Killorn.

Tampa získala svoj druhý majstrovský pohár v klubovej histórii. Okolnosti, za akých ho vybojovala, robia zisk trofeje ešte výnimočnejším.

"Toto nebol iba hokejový Stanley Cup, ale aj mentálny Stanley Cup. Klobúk dolu pred chlapcami a pred ich rodinami, že ich v tom podporili.

Museli byť dlho odlúčení od svojich rodín a domovov. Iba ťažko doceníme to, aké ťažké to pre nich muselo byť," citovala agentúra AP majiteľa klubu Jeffa Vinika.

Triumf a oslavy hokejistov Tampy Bay Fotogaléria - 16 fotiek Všetky fotky
Erik Černák zdvíha nad hlavu Stanleyho pohár.

Hráči zakončili oslavy na Raymond James Stadium, na 65-tisícový štadión však pre pandemické opatrenia pustili iba 16.000 divákov.

Počas magickej šou, za svetelných efektov ešte raz ukázali trofej svojim priaznivcov, prihovorili sa im z pódia a zaspievali si s nimi kultovú pieseň „We Are the Champions“ od kapely Queen.

debata chyba
Viac na túto tému: #Tampa Bay #Erik Černák