Hľadať
Denný / nočný režim
Sledujte nás
Pravda Pravda Domov MS v hokeji Výsledky výsledky

Sme malá krajina, ale vieme sa zomknúť, odkázal dočasne ‚suspendovaný‘ Chára

Pandémia ochorenia COVID-19 zasiahla celý svet, netýka sa už len špecifických regiónov. Veľmi výrazne zasiahla aj svet športu, ktorý sa až na niektoré výnimky úplne zastavil.

27.03.2020 10:44
Zdeno Chára Foto: ,
Zdeno Chára v drese Bostonu.
debata

Predčasne ukončené či prerušené sú ligové súťaže, odložené či bez náhrady zrušené sú rôzne šampionáty.

Počas aktuálneho týždňa dokonca prišlo k niečomu, čo si ešte nedávno mnohí nedokázali ani predstaviť – odkladu olympijských hier až na nasledujúci rok.

Situácia sa dotkla aj zámorskej hokejovej NHL, v ktorej pôsobí aj niekoľko Slovákov. Bezpochyby najväčšou osobnosťou v tejto profilige je obranca Zdeno Chára, kapitán klubu Boston Bruins. Aj on situáciu okolo šírenia koronavírusu pozorne sleduje.

„Pre nás všetkých sa zmenil život. Každý musel urobiť isté zmeny. Je to všetko pre naše zdravie a zdravie našich blízkych a rodín,“ povedal skúsený zadák pre televíziu Markíza v noci zo štvrtka na piatok.

Pristavil sa aj pri situácii v zámorskej hokejovej lige. „Z profesionálneho hľadiska našu ligu prerušili, momentálne sme všetci dočasne ‚suspendovaní‘. Len sa udržiavame v kondícii a čakáme, aké bude rozhodnutie vedenia ligy a hráčskej asociácie. Potom uvidíme, čo bude ďalej,“ poznamenal Chára.

Slovenský reprezentant je v súčasnosti doma v Bostone spolu s najbližšími. Priblížil aj dianie v tomto americkom meste z ostatných dní.

„Ľudia rešpektujú pokyny a sú disciplinovaní. Už po prvých správach začali nosiť rúška, rukavice a veľký dôraz sa dáva na to, aby sa nedotýkali tváre a vyhýbali sa miestam s väčším počtom ľudí. Teraz je to ešte prísnejšie, zatvorené sú rôzne reštaurácie a firmy. Je to cítiť,“ prezradil a pokračoval:

„Je vidieť, že všetko, čo a ako robíme, má na situáciu veľký vplyv. Záleží na tom, ako sa k tomu postavíme všetci ľudia. Podľa toho táto situácia pominie a bude opäť v normále.“

Pozrite si tento príspevok na Instagrame

Some of our favorite @zeechara33 s to cap the big man’s b-day.

Príspevok, ktorý zdieľa Boston Bruins (@nhlbruins),

Zdeno Chára je síce dlhodobo v USA, no sleduje a zaujíma sa aj o situáciu na Slovensku. „Komunikujem s rodinou a najbližšími. Nikto to nemá ľahké, pre všetkých je to veľká výzva. Verím, že všetci to zvládneme. Sme síce malá krajina, ale dokážeme vytvoriť obrovskú silu, vieme sa dobre zomknúť a držať ako jeden. Verím, že to bude aj teraz a situáciu zvládneme čo najlepšie, aby sme mohli pokračovať v našich životoch,“ poznamenal Chára pre TV Markíza.

Na záver si rešpektovaný hokejista vzal slovo a nezabudol na všetkých, ktorí pomáhajú planéte v boji s koronavírusom.

„Chcel by som aj touto formou poďakovať tým, ktorí sú priamo alebo nepriamo prví pri pomoci ľuďom postihnutým touto situáciou. Musíme sa dať dokopy ako tím, dodržiavať disciplínu a verím, že nás opäť čakajú pekné dni,“ dodal.

debata chyba
Viac na túto tému: #Zdeno Chára #koronavírus